Скок на цените на хлебните изделия в Благоевград - очаква

...
Скок на цените на хлебните изделия в Благоевград - очаква
Коментари Харесай

Скок на цените: Очаква се 20% поскъпване на хляба в Благоевград

Скок на цените на хлебните произведения в Благоевград - чака се той да нарастне най-малко с 20% през идващите дни.

В един от обектите на хлебопроизводителя Димитър Бакалов преди година са работели 17 души. Днес те към този момент са четирима, а повода е повишаването на консумативите и сметките. Поради това се постанова и следващото нарастване на цената на хляба, оповестява Българска национална телевизия.

" Хлебните произведения постоянно се подвигат с от 5 до 10%. Никога, най-малко в последните години не сме ги вдигали с огромна разлика, само че неприятното е, че всички контри отиват за сметка на производителя. Понеже когато се подвигат олиото, захарта, солта или което и да е, то се подвига с 20 - 30%, обаче в една закуска или един самун отива доста дребен грамаж и това значи, че не може постоянно да нагодиш цената с процентното нарастване ", изясни Бакалов.

От лятото до момента цените непрекъснато вървят нагоре, акцентира хлебопроизводителят. Вдигането не електрическата енергия се усеща най-силно и може да не докара до банкрути, само че ще докара до затваряне на компаниите, които ще чакат по-добър миг, с цел да не работят на загуба.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР