SKODA AUTO обяви, че компанията е стартирала процеса по производството

...
SKODA AUTO обяви, че компанията е стартирала процеса по производството
Коментари Харесай

SKODA стартира производство на батерийни елементи за електромобили в Млада Болеслав

SKODA AUTO разгласи, че компанията е стартирала процеса по производството на батерийни детайли за електрически автомобили, създадени въз основата на специфичната платформа MEB на Volkswagen Group, в завода си в Млада Болеслав. В резултат на това, комплексът на марката се трансформира в уникален в ЕВропа, отвън територията на Германия.

От SKODA Auto споделят, че в скоро време на поточната линия ще работят към 250 индивида, които ще дават отговор за сглобяването на към 250 000 батерийни модула годишно. Модулите ще бъдат предопределени както за вграждане в коли на Skoda, по този начин и в такива на Volkswagen, Audi и Seat.

"Инвестирахме към 130 милиона евро и в този момент можем да произвеждаме повече от 250 000 MEB батерийни системи годишно- както за електрическите модели на SKODA, по този начин и за другите марки на групата ", разяснява Михаел Ойликлаусчлен на борда Производство и Логистика на Skoda Auto. "Нашата цел е ясна: желаеме да произвеждаме съставни елементи за електрически автомобили или електрически автомобили във всеки един от трите ви завода в Чехия до 2030 година ".



В Млада Болеслав се създава трите съществени батерийни модула за 100% електрически автомобили- с потенциал от 55, 62 и 82 kWh, както и акумулатори за зареждаемите си (PHEV) хибриди SUPERB iV и OCTAVIA iV, и за сходни модели на останалите марки на Volkswagen Group.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР