SKODA AUTO обяви, че благодарение на направената през 2019 година инвестиция

...
SKODA AUTO обяви, че благодарение на
направената през 2019 година инвестиция
Коментари Харесай

SKODA произведе батерии за 100 000 електрифицирани коли

SKODA AUTO разгласи, че посредством на направената през 2019 година инвестиция в размер на 25.3 млн евро в завода на компанията в Млада Болеслав, в комплекса до момента са били съединени 100 000 батерии за коли, оборудвани със зареждаеми (plug-in) хибридни задвижващи системи.

От SKODA Auto споделят, че с изключение на за своите собствени зареждаеми хибриди, произвежданите в Млада Болеслав батерии са употребявани и в продуктите от портфолиото на Audi, Seat и Volkswagen. На всеки 88 секунди, поточната линия напуска батериен модул, подготвен за вграждане в някой от хибридните коли на групата, създаден въз основата на модулната MQB платформа.

От SKODA споделят, че за производството на един батериен модул са нужни към 2 часа, като през това време той преминава през 66 работни станции. Дейността на 58-те работника в една промяната се подкрепя от 13 робота, които са проектирани за работа с товари от 210 до 500 кг.

"Този триумф е високо самопризнание за високия инженерен опит на нашия екип, както и за значимостта на нашето производство на съставни елементи в групата като цяло ", разяснява Кристиан Блейл, директор на подразделението Component Production на SKODA AUTO, за достигането на границата от 100 000 акумулатори. "нашите акумулатори не се използват единствено в ŠKODA SUPERB iV и OCTAVIA iV, те се монтират също по този начин в зареждаемите хибриди на марките Audi, SEAT и Volkswagen. В момента произвеждаме съвсем 800 батерии дневно ".
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР