Сключването на сделка за търговия и сигурност с Великобритания до

...
Сключването на сделка за търговия и сигурност с Великобритания до
Коментари Харесай

Европарламентът постави краен срок на преговорите за Брекзит

Сключването на договорка за търговия и сигурност с Англия до петък е „ мъчно, само че допустимо “, съобщи основният договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние пред евродепутатите. Така отговори той на изискването на Европарламента, че е належащо съглашение до среднощ в идната неделя, с цел да се организира гласоподаване по въпроса.

По време на брифинг с водачи на политическите групи в Народното събрание основният договарящ на Европейски Съюз предизвести да не се дефинира краен период, който не може да бъде спазен, откакто ръководителят на Европейската национална партия, Манфред Вебер, разяснява, че в петък би трябвало да се откри пресечната точка, съобщи „ Гардиън “.

Барние сподели, че може да съобщи това обръщение на договарящите от Обединеното кралство, само че допусна, че изместването на крайния период до края на уикенда би било по-разумно, поради оставащите компликации в договарянията за достъпа на Европейски Съюз до английските води за лов на риба.

В следващо изказване водачите на Народното събрание, като се изключи Зелените, които се въздържаха, обявиха, че ще проведат гласоподаване на 28 декември, в случай че има съглашение до неделя в среднощ.

По време на договарянията за Брекзит крайните периоди отпадаха един след различен, само че този ход допуска, че съглашението през уикенда става все по-вероятно макар оставащите затруднения.

Сделка към този момент има по редица проблематични въпроси, в това число правото при нарушавания на контракта едната страна да задейства кръстосано прекъсване, при което в случай че възникне проблем в един бранш, могат да бъдат подхванати дейности в различен.

Барние сподели, че Англия търси метод финансовите услуги да останат отвън механизма, до момента в който Брюксел е на противоположното мнение.

Продължават полемиките за страната помощ. Европейски Съюз желае европейският бизнес да може да се обръща към съдилищата на Острова, в случай че има доказателства за неспазени правила за надзор на дотациите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР