Склад за боеприпаси беше ударен рано в понеделник в Джанкойски

...
Склад за боеприпаси беше ударен рано в понеделник в Джанкойски
Коментари Харесай

ВСУ удариха склад с боеприпаси в Крим

Склад за муниции беше ударен рано в понеделник в Джанкойски район в Крим, като съветските сили за противовъздушна защита са съумели да прихванат 11 дрона над региона, съобщи тъй наречените губернатор на полуостров Крим, назначен от Русия - Сергей Аксьонов.
 

 
Аксьонов също по този начин сподели, че е била развалена жилищна постройка в региона. Засега не е ясно дали складът за муниции е бил непосредствено ударен от дрон или е бил развален от падащи парчета от дрон. Русия има военновъздушна база покрай Джанкой. 
 
Украински публични лица от дълго време обявиха, че градът и близките региони са превърнати в най-голямата военна база на Москва в Крим. 
 
Сергей Аксьонов уточни още в Telegram, че " от съображения за сигурност " железопътният и автомобилният трафик в региона са прекратени. 
 
Няма неотложен коментар и от украинска страна по отношение на хипотетичната офанзива. Киев съвсем в никакъв случай не поема обществено отговорност за офанзиви в Русия или на следена от Русия територия в Украйна, само че през последните месеци декларира, че унищожаването на съветската военна инфраструктура оказва помощ за украинското контранастъпление.
 
РБК-Украйна заяви, като се базира на свои източници в украинските спецслужби, че утринната офанзива с дронове против Москва е спецоперация на ГУРМО - украинското военнно разузнаване. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР