Ски сезонът по българските планински курорти тази година започва не

...
Ски сезонът по българските планински курорти тази година започва не
Коментари Харесай

Срещу 1878 лв. - с четническа ски униформа по пистите

Ски сезонът по българските планински курорти тази година стартира освен с изобилен снеговалеж, само че и с щедро количество скъпоструващи оферти, които популяризират българския национализъм.

Любителите на ски спорта могат да се пременят в " неповторима четническа ски униформа " на " Диел спорт " и по този начин да поддържат благотворителна идея за събиране на средства за реставрацията на Паметника на Свободата. Удоволствието от това положително дело коства 1878 лева, сочи публикация на компанията, която предлага екипите. В подмяна компанията " дава обещание " да подари 1000 лева от чистата стойност за възобновяване на паметника на Шипка. Кампания, на която даже, който досега оглавява нашата ранглиста за патриотарски кич - би завидял.

Ски оборудването се предлага в трите цветя на българското знаме - бяло, зелено и алено, а типът им прилича носия. Компанията се дефинира като " бранд, подкрепящ националния дух и обичаи ".

" Горди сме, че създадохме неповторимата четническа ски екипировка. Тя има несравним дизайн, носещ духа на героите от българската история. Дизайнът е с елементи от четническите и гвардейски униформи, а разцветката е въодушевена от цветовете на българския трикольор ", написа в формалния уеб страница на компанията.

Това в действителност не е първият път, в който виждаме четническите екипи. Преди четири години притежателите на българския бранд означиха 140-ата годишнина от Освобождението на България, като се спуснаха по пистите в курорта Боровец, облечени в екипите и развявайки български флагове. Сега наподобява те са решили да обвържат продажбата на продукта си с " патриотична " идея.

Как тъкмо ще бъде осъществена благотворителната акция след събирането на средствата към този момент не излиза наяве. В началото на септември 2022 година беше оповестено, че работният план, който е част от по-мащабния подобен за консервация и реституция на Паметника на Свободата е направен. По монументалната статуя в Стара планина предстоят да бъдат направени поправки действия, защото такива не са правени от близо 40 години насам. Все още обаче дълго чаканият ремонт на един от националните ни знаци няма съответно оповестена дата.

Четническите екипировки не са единственото скъпо нещо, което туристите ще намерят този сезон. В един от огромните курорти - Банско - е оповестена по-висока цена както за настаняванията в хотелите, по този начин и за картите за въжен превоз.

Съгласно цените, оповестени от компанията концесионер на пистите в Банско, дневната карта за единствения въжен превоз в ски зоната ще коства 90 лева, до момента в който предходната зима тя е била на цена от 79 лева Увеличение има и за сезонните карти, както и за дневните карти за младежи и за деца.

Въпреки растежа в цените се чака мощен зимен сезон, а курортите Банско и Боровец даже попаднаха в английската ранглиста на " Пост Офис Травъл Мъни ", която обгръща 32 европейски курорта, като съпоставя цените им по главните съставни елементи. Боровец се оказва най-евтината ски дестинация за британците в Европа, следвана от италианският Бардонекия, до момента в който на трето място е и Банско. В дъното на класацията като най-скъп планински курорт е швейцарският Цермат.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР