Скелето върху горната част на Биг Бен в Лондон ще

...
Скелето върху горната част на Биг Бен в Лондон ще
Коментари Харесай

Скелето за ремонта на Биг Бен в Лондон ще се демонтира

Скелето върху горната част на Биг Бен в Лондон ще бъде демонтирано поетапно, като дейностите стартират идната седмица, заяви ТАСС, като цитира английския тв канал Скай нюз.
Още по тематиката
Четиригодишният ремонт на кулата, която към този момент се назовава Елизабет, стартира през 2017 година Реставрацията скоро ще завърши, скелето ще бъде демонтирано и горната част на фамозната кула с часовника ще може да се види. Ремонтът на останалата част от тази забележителност на английската столица ще продължи. Демонтирането на скелето се чака да отнеме шест седмици.

" Както всички, и аз с неспокойствие чаках да смъкват скелето от кулата Елизабет. Откриването на покрива ще стане паметен миг. В този свят на Ковид имаме потребност от положителни вести и е доста вълнуващо да забележим по-голяма част от тази популярен знак ", разяснява ръководителят на Камарата на общините Линдзи Хойл.

Строителството на кулата с височина 96 метра по план на британския проектант Огъстъс Пюджин приключва през 1858 година Тя е монумент на Викторианската ера и е в листата на международното завещание на ЮНЕСКО. През 2012 година, в чест на шестдесетата годишнина от ръководството на кралица Елизабет Втора, кулата получава нейното име.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР