Скелети на тюлени, останки от октоподи и морски таралежи са

...
Скелети на тюлени, останки от октоподи и морски таралежи са
Коментари Харесай

Екологична катастрофа е причина за масовото измиране на морски животни в Камчатка

Скелети на тюлени, остатъци от октоподи и морски таралежи са струпани към този момент от много дни по крайбрежията на полуостров Камчатка в Далечния изток на Русия. " Грийнпийс " бие паника за, съобщи AFP, представена от.
Става дума най-много за известния най-вече измежду сърфистите плаж Халатир и залива Авача на тихоокеанския бряг. Анализи демонстрират във водата там " четворно повече петролни артикули и 2,5 пъти повече фенол " от нормата, показва природозащитната организация и прецизира, че аргументите за замърсяването са незнайни към този момент.
Антон Морозов, шеф на огромна локална школа по сърф, е разгласил в Instagram доста фотоси като илюстрация за вредите, нанесени на околната среда.
 Огладнели мечки блокираха известен маршрут в Камчатка Огладнели мечки блокираха известен маршрут в Камчатка
Популярният туристически маршрут по река Хакицин краткотрайно беше затворен в естествения резерват Южна Камчатка поради 70 гладни мечки, проя...
Интернет звездата Юрий Дуд, прочул се с шокиращи документални излъчвания, прибавя, че от три седмици към този момент всички усещат " странни неприятни признаци след сърфиране ". Той загатва за болки в очите и гърлото, приказва за " отравяне " с вода с необикновен аромат и усет. Симптоми се появявали съгласно него даже без пряк контакт с водата. Мащабът на бедствието можеше да бъде стеснен, в случай че виновниците бяха по-смели, в случай че си бяха признали грешката и почнали избавителни интервенции, декларира Дуд.
" Грийнпийс " показва, че е като организация е настояла пред управляващите за неотложно следствие на случая, оценка на вредите и незабавно премахване на последствията. 
Местните управляващи не са декларирали за никакви промишлени повреди или необикновени събития неотдавна в района. През уикенда губернаторът на Камчатка Владимир Солодов заплаши с уволняване чиновници, които понечат да разкрасят и омаловажат обстановката. Той даде обещание да изпрати проби за разбор в Москва, с цел да откри действителните обстоятелства.
Още по тематиката четете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР