Скърбим. Напусна ни третият български патриарх – Негово светейшество Българският

...
Скърбим. Напусна ни третият български патриарх – Негово светейшество Българският
Коментари Харесай

Смиляна Нитова: В Харманли зрее напрежение заради отказа на сглобката да види проблема с бежанците

„ Скърбим. Напусна ни третият български патриарх – Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. Ще го помним като ерудиран, непретенциозен, почтен, кардинален и мил човек ”.
Това сподели националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Смиляна Нитова при започване на диалога си с Николай Колев в предаването „ Делници ” на Евроком.
Смиляна Нитова, която е народен представител от Хасково, изрази противоречие с думите на кмета на София Васил Терзиев, казани по-рано денем, че при случаите с мигранти ставало дума за битови произшествия.
„ Не съм съгласна. И ще го кажа като човек, който вижда тези проблеми от години. В моя изборен регион има два бежански центъра - единият от свободен вид в  Харманли и един от закрит вид в село Пъстрогор. В Харманли напрежението измежду хората е съществено ”, съобщи националният представител от Българска социалистическа партия.
Тя добави, че поради казуса с бежанския център в Харманли има основан Инициативен комитет, работна група от общински съветници, които са сложили съответни претенции за въвеждане на ред и по-голяма сигурност в града.
„ Не живеят умерено хората – защото бежанският център е от свободен вид, мигрантите могат свободно да се движат из града, а и в региона. Недоволни са от защитата – обществена загадка е внасянето на алкохол, на наркотични субстанции, притежанието на хладно оръжие, имаше и случай на ликвидиране ”, уточни Смиляна Нитова.
Депутатът от Българска социалистическа партия напомни, че в Харманли е имало над 20 митинга. „ Сега имам информация, че се готви още веднъж митинг на хората там ”, уточни тя.
„ Държавата мълчи за това къде ще се изпращат бежанците, които в този момент идват и това в допълнение нагнетява обстановката. Хората в Харманли считат, че подобен вид центрове би трябвало да бъдат отвън градовете, с цел да има успокоение ”, акцентира Смиляна Нитова.
В диалога за българската стопанска система и за Държавната консолидационна компания, чийто изпълнителен шеф Смиляна Нитова беше в предходното постоянно държавно управление, тя уточни: „ Показахме – че когато се работи отговорно, страната може да бъде добър собственик. Заварихме неизпълнени контракти в държавните предприятия, неплатени дивиденти, а всичко това е вреда за страната. За късия интервал от 6 месеца, във времето, в което Корнелия Нинова беше министър на стопанската система и промишлеността, екипът ни провежда работата по този начин, че беше изплатен в цялост дивидента към страната – над 20 милиона, беше изплатен предварително част от огромния заем към ББР – 12 милиона. ВМЗ-Сопот почисти насъбрани остарели отговорности по контракти, за малко време реализира доста положителни стопански и финансови резултати, въвеждайки мощна обществена стратегия. Платихме 7.5 млн. лева вътрешен заем на „ Ел Би Булгарикум ” за закупуване на нова поточна линия. Оставихме към 46 млн. лева банкова наличност ”, даде съответни образци Смиляна Нитова.
За ръководството през днешния ден: „ Опитвам се да кажа добра вест за ръководещите, които сами се дефинираха като сглобка, само че не се сещам. За 9 месеца ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не извършиха даже личните си цели. Няма по какъв начин да има резултати и в случай че приемаш закони бегом. Тъй като съм член на правна комисия, ще дам подобен образец: Законът за правосъдната власт, през признат през месец май, до края на годината беше променян 3 пъти ”, уточни националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ”.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР