Скъпо дете, ако четеш тази бележка, значи вече нямаш интернет.

...
Скъпо дете, ако четеш тази бележка, значи вече нямаш интернет.
Коментари Харесай

Скъпо дете, ако четеш тази бележка, значи вече нямаш интернет

Скъпо дете, в случай че четеш тази записка, значи към този момент нямаш интернет. Не се опитвай да звъниш на доставчика или да се ровиш в настройките на браузъра. Това, което би трябвало да направиш, е следното:

1. Отиди в аптеката на ъгъла и купи медикаментите на дядо ти – рецептите са в антрето, на шкафчето под огледалото. После отиди до супермаркета и вземи две кутии мляко, нарязан самун и пакет чай. От плод-зеленчука купи 2 кг картофи, половин кг лук и една зелка. Пази всички касови бележки.

2. Не нося със себе си мобилния си телефон, тъй че звънни на татко си на работа и му предай, че фотосите няма да са подготвени за през днешния ден. Кажи му също, че го апелирам на връщане да вземе облеклата от химическо почистване. На десктопа в горния десен ъгъл има една иконка с телефонна слушалка – включи тази стратегия преди да се обадиш на татко си и запиши отговора му във файл с уголемение *.wav.

3. Напиши си домашното по математика – страници 116, 118 и 121 от учебника. Имай поради, че на третата задача би трябвало да съставиш уравнение, а не да се опитваш да нагласяш отговора (освен това е грешен). На останалите задания не са дадени отговорите.

4. Оправи си стаята. Докато прибираш играчките си по местата им, преброй частите на конструктора в пластмасовата кутия, също и дисковете с компютърните ти игри и количките. След това отвори браузъра и в адресната лента след http:// въведи получените цифри, разграничени с точки. Ще се отвори страницата за ръководство на сметките на домашната ни мрежа. За да получиш достъп в режим редактиране, въведи в прозорчето за " ключова дума " отговорите на втора, трета и първа задача от учебника. В лявата колонка ще видиш нашия IP адрес – въведи деликатно в прилежащото прозорче (където е посочено: метод на разплащане - с кредитна карта) двете последни числа от всяка касова записка: общо за зеленчуците, за чая, за млякото + хляба, и за медикаментите. Останалото пространство запълни с нули и след това натисни „ ОК “.

5. Сега към този момент още веднъж имаш интернет. Ако инцидентно се обади някой ядосан чичко, който твърди, че е систематичен админ, и стартира да те ругае, пусни му записа с отговора на татко ти.

6. Надявам се, че всичко ще ти се получи както би трябвало. А аз като си дойда тази вечер, ще ти опиша за една дребна хакерка, която отпред на своята група в миналото разрушила сървърите на Майкрософт.

Целувам те!

Мама

Инфо: www.gnezdoto.net

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР