Скъпи социалисти, коалиционни партньори, симпатизанти,Добре дошли на нашето свято място.

...
Скъпи социалисти, коалиционни партньори, симпатизанти,Добре дошли на нашето свято място.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Тръгваме на избори с цел борба с бедността

Скъпи социалисти, съдружни сътрудници, симпатизанти,

Добре пристигнали на нашето свято място. 131 години Бузлуджа събира остарели и млади, учители и лекари, инженери и земеделци, ит експерти и културни дейци, баби и внуци, млади фамилии с колички.

Събира ни вярата в мира, солидарността, справедливостта и равенството. Събира ни вярата за обществена правдивост и по-добър живот. През всички тези години са ни гонили, преследвали. Преди година-две желаеха да ни не разрешават със закон. Хора, които в никакъв случай не са стъпвали тук, хора, които в никакъв случай не са изпитвали страстта на това море от българи, непреклонни да носим обществена правдивост.

В името на тази обществена правдивост управлявахме България в последните седем месеца. И през днешния ден ни нападат и ни предизвикат, и ни питат по какъв начин можахте да управлявате с дясна партия. Отговорът на този въпрос е тук - на поляната. И го чета в очите на младите фамилии, които знаят, че това ръководство направи

детските градини и ясли безвъзмездни

Чета го в очите на младите майки, които знаят, че майчинството в това ръководство стана от 380 на 710 лв.. Чета го в очите на тези млади фамилии, които знаят, че поради Българска социалистическа партия в това ръководство заплащат по-малко налози - за едно дете 600 лв., а за две 1200 лева И знам, че тези младежи ще ни поддържат, тъй като, в случай че Българска социалистическа партия продължи да ръководи, ще имат безвъзмездни медикаменти за децата си и безвъзмездни учебници до 12 клас.

На тези, които ни предизвикат, в това число и в нашите редове, за какво участвахме в дясно ръководство - прочетох отговора и в очите на доста пенсионери тук. Те знаят, че това ръководство за седем месеца усили пенсиите с толкоз, колкото не са увеличавани в последните 10 години от Борисов.

Вярвам, че ще бъдете до нас в идната борба, с цел да довършим започнатото. Да преизчислим всички пенсии и да увеличим вдовишката добавка, както бяхме планували да стане от 1 октомври. Бяхме в това ръководство, тъй като тук има и обществени хора. И те знаят, че страната застана до тях и в най-трудните зимни месеци, усили поддръжката за енергийно слабите. Бяхме в ръководството, тъй като тук видях и земеделци, и те знаят - 3,5 милиарда в поддръжка на българските плодове, зеленчуци, мляко и месо.

Тук има представители на фамилния, дребния, фамилния бизнес. И те знаят, че поради това ръководство и присъединяване на Българска социалистическа партия в него оцеляха през зимата, тъй като получиха поддръжка за цената на тока. Всеки един от нас тук съставлява едно семейство и вие знаете, че в случай че не беше мораториумът върху цената на тока през зимата, натрапен от Българска социалистическа партия в това държавно управление, мъчно щяхме да оцелеем като фамилии. Ето по тази причина бяхме в това ръководство.

Но ние постигнахме нещо доста по-важно. Ще го кажа от тук и на тези, които хулят Българска социалистическа партия за оттегляне от идеологията ни. Скъпи другарки и приятели ние доказахме за шест месеца в ръководство с дясна партия, че обществената страна не е фиксация. Тя е действителност. И " Българска социалистическа партия за България " е притежател на тази действителност, 22 милиарда лв. поддръжка на българския народ. Държавата един до друг до своя народ в сложни тествания и рецесии. Социалната страна към този момент е действителност и опция. Подкрепете ни, с цел да я продължим.

Но ние постигнахме още нещо единствено за шест месеца. Ние доказахме с дейности, че неолибералният модел е привършен. На тези, които ни хулят за оттегляне от идеологията, ще кажа: Ние доказахме, че държавна благосъстоятелност и държавно дружество не е неприятна дума. Защото за шест месеца

държавните предприятия бяха оздравени

Започнаха да работят на облага, да заплащат дивиденти, да връщат отговорности, да натрупат активи и да усилват заплатите на служащите. За пръв път от доста години БДЖ е на облага.

Ето това е идеология, ролята на страната и отрицанието на оня нечовечен свободен пазар, който унищожава дребния, междинния, почтения. Това е заслугата на Българската социалистическа партия за шест месеца в ръководство с дясна партия. Резултатът от това, скъпи социалисти и скъпи българи!

Можем да се гордеем, тъй като за пръв път, откогато България е член на Европейски Съюз, сме преди всичко за нещо положително. На първо място по промишлен напредък, преди всичко по промишлено произвеждане. Думата промишленост беше забравена, преди Българската социалистическа партия да взе участие в ръководството. А през днешния ден сме първи в Европа и не от експорт на оръжия, както ви лъжат, и не от експорт на ток, както ви лъжат. А от преработвателна индустрия, от химическа индустрия, от хранително-вкусова и от металургия. Откога не сте чували тези думи? Това е заслуга на Българската социалистическа партия.

И не е прав президентът Радев, като ни порица оня ден, че оставяме страната в безпорядък. Оставяме финансово постоянна, стопански развита и обществено ангажирана страна. Друг провокира хаоса. Онези скрити сили, които видяха опасност, които видяха опасност, че ще има правдивост, които видяха опасност за откраднатите милиони и които се полакомиха за още милиони. Тези сили се сплотиха и смъкнаха държавното управление.

Грозното и озлобено лице на мафията изиска реванш

против нежното начало на справедливостта. И през днешния ден още веднъж сме пред избори, скъпи българи. Ще продължим ли това, което започнахме, или ще се върнем обратно?

Искам да ви напомня нещо, което ви споделих тук преди 5 или 6 години. Тогава ви споделих: Нашият максимален зложелател е страхът и апатията, тъй като Борисов беше сковал страната в боязън и незаинтересованост. И тогава ви помолих: борете се със страха и апатията. Застанете до всеки слаб, до всеки изплашен, подайте му ръка и го направете самоуверен като нас. И нещата се случиха. Миналата година народът излезе на площадите и самоуверено опустоши крадливото, самодоволното и самоохолното ръководство на Борисов. И стартира смяната. Нека през днешния ден да продължим този ход на смели, на свободни и самостоятелни българи социалисти, които сме подготвени да застанем до народа си и да ги поведем. За мир, взаимност, правдивост, тъждество и по-добър живот.

Днес, на прага на избори, дават обещание евроатлантическа коалиция. Скъпи българи, не се поддавайте на изкушението на вълци в овчи кожи. Евроатлантическа полезност е единствено заслон в устата на тези хора за

реституция на ГЕРБ и Движение за права и свободи на власт

Защото евроатлантическа полезност са и правовата страна, и върховенството на закона, и разделянето на управляващите, и свободата на индивида и на словото. А тези хора не изповядват тези полезности. Нека да кажем ние кои сме, защо се борим и по какъв начин се изправяме пред българския народ през днешния ден, с цел да търсим още веднъж доверие и поддръжка.

Другарки и приятели, забелязвате ли в последните месеци и може би година какво се случва в политическия живот? Забелязвате ли по какъв начин партиите отвън Българска социалистическа партия се замерят с олигарси, забелязвате ли по какъв начин едните споделят: Зад вашите рамена наднича един олигарх, а други споделят зад вашите наднича различен? Елена Гунчева сподели: " Нас във " Възраждане " ни караха да гласуваме всичко с ГЕРБ ". Други споделят - зад тази партия наднича Движение за права и свободи - за " ИТН ". Обърнете внимание в последните месеци никой, даже най-големите ни врагове, не си разреши да каже, да излъже, че някой наднича зад рамото на Българска социалистическа партия.

Ние с вас започнахме тежка борба преди шест години и казахме, в случай че желаеме да управляваме почтено България - би трябвало да стартираме от себе си.

Проведохме тежка борба вътре в Българска социалистическа партия

само че през днешния ден сме свободни. Днес пипалата на октопода, проникнали в Българска социалистическа партия, на олигархични ползи и на частни ползи са прекратени. Единствените, които през днешния ден ще вземат решение за Българска социалистическа партия, са българските социалисти, симпатизанти и подкрепящи ни хора.

Българска социалистическа партия е свободна партия, Българска социалистическа партия е самостоятелна от никого партия, Българска социалистическа партия е партия на 131 години, Българска социалистическа партия е партия с достолепие и никой няма да си разрешава да тъпче това достолепие и да си играе с вярата, силата и отдадеността на българските социалисти в името на България.

Искам да ви отдам уважението и почитта, която заслужавате, която заслужаваме всички дружно с напъните си за още един факт, за още една смяна, която постигнахме с вас и за която вие ни дадохте сили.

Помните ли времето, когато бяхме съпротива? 80 депутати, мощна съпротива, само че наврени в ъгъла, сами, в изолираност и без сътрудници. Помните ли времето, когато никой не искаше да приказва с Българска социалистическа партия? Огледайте се в този момент. От партия, с която никой не искаше да приказва, се превърнахме в единствената партия в България, която може да приказва с всички.

Защото сме държавници

Защото сме мъдри. Защото слагаме преди всичко националния интерес на България и добруването на българския народ.

И през днешния ден се обръщам към нашия български народ. Това сме ние, българските социалисти - чисти и открити пред вас. Партия, която няма зависимости от никого, с изключение на от своите членове. Партия, която е подготвена да приказва, да събира, да внася мъдрост, да внася разсъдък - в името на България. И партия, която се бори за мир.

Войната в Украйна би трябвало да спре. Искаме решение на спора по дипломатически метод. Искаме да спрат тези наказания и контрасанкции, които унищожават света. В едно изявление споделих: " Русия е другарска страна. " Казах, че би трябвало да възстановим договарянията с " Газпром ", с цел да подсигуряваме българската стопанска система и българските семейства в идващите три месеца. И пъкълът още веднъж се изсипа на главата ми. Но тези думи са отговорност към България, отговорност към промишлеността и отговорност към всеки български жител. Ние желаеме външна политика, която дава отговор на българския народен интерес. Ние сме избрали своя път. Ние сме европейци, само че желаеме да сме равни на другите европейски нации. И външната политика да не бъде чуждопоклонничество, а да бъде отбрана на България и на българския народ.

Ние сме тръгнали на тези избори, искайки правова страна и господство на закона. Държава, в която има ред и правила, и който ги наруши, ще носи същинска отговорност. А това изисква и същинска правосъдна система и промяна там. Ние сме партия, която вървим към избори с апел: дано разделянето на управляващите в България вземе връх, дано управляващите се възпират една друга, не на едноличното ръководство и не на заличаването на институциите. Ние тръгваме на тези избори с нашите изконни правила. Искаме стопански развита, обществено мощна, образована и здрава нация. И подобен народ да гради личната си орис - със силите, които има. Защото нашият народ е мощен народ.

Тръгваме на тези избори с паника. Тревога за инфлация, за цени, за беднотия и за неравенства. И за,

първа цел - битка с бедността, цените, инфлацията и спекулата

в отбрана на българския жител и в отбрана на българското семейство.

Тръгваме на тези избори с доказателства. Доказателства за последните седем месеца. " Българска социалистическа партия за България " - държавно виновна, фактор на непоклатимост в България и обществен дирек в политиката. Това сме ние, скъпи българи. Ако желаете, в случай че одобрявате това, подкрепете ни, с цел да можем да продължим започнатата смяна в България. Изборът е ваш, Силата е ваша. Или ще продължим напред, или ще се върнем в ретроградното, в крадливото и в разрушителното минало на България.

И по тази причина, скъпи българи, бъдете здрави, бъдете мощни, бъдете смели, бъдете самостоятелни и свободни хора. Мислете за България и за българския народ. Ние, българските социалисти, постоянно ще бъдем до него. Защото това е силата ни. Силата ни като народ, който в годините е защитавал земя, жанр, родно място, мир, взаимност, правдивост и тъждество.

На добър час и победа!

Подкрепете ни като последвате или харесате вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР