Скъпи родители, извадете децата от интернет и ги запознайте с

...
Скъпи родители, извадете децата от интернет и ги запознайте с
Коментари Харесай

Безплатни тренировки по кану-каяк за деца са организирани на езерото в Панчарево

Скъпи родители, извадете децата от интернет и ги запознайте с хубостта на спорта ни. Тук ще ги научим на дисциплинираност, отговорност, работа в екип и борбеност. Спортът ни е подобаващ както за момчета, по този начин и за девойки.

Този апел насочва към родителите треньорът по кану-каяк Красимира Стойчева, която се занимава с този спорт от съвсем 20 години. " Започнах да упражнявам на 9-годишна възраст, а станах треньор на 18 години. Кану-каякът е смисълът на живота ми. Опознаеш ли водата и лодката, се влюбваш до безпаметност ", споделя тя.

Може да бъде открита от понеделник до неделя от 9 до 17.30 часа на гребна база " Панчарево ", 10-ти хангар.

Занятията в клуб " Спорт за теб и мен " са изцяло безвъзмездни. Те са спонсорирани от програмата " Спорт за децата в свободното време " на Министерството на спорта, която обезпечава безвъзмездни спортни занимания за деца.

 Красимира Стойчева
Красимира Стойчева

" Идеята ни е да се преборим с пороците на времето ни, а точно: намалена правоспособност, наднормено тегло, гръбначни изкривявания, непълноценно потребление на свободното време, експанзия и поддаване на отрицателните феномени в обществото ", обобщава Красимира Стойчева. По думите й опциите на спорта кану-каяк могат да бъдат употребявани като предварителна защита против насилието, използването на алкохол, цигари и опиати. Не на последно място измежду преимуществата са и образуване и рационализиране на обществени качества у децата – умения за работа в екип, приемливост, взаимност, съблюдаване на правилата на феър плей.

В клуба на Стойчева сега упражняват повече от 40 деца на възраст сред 9 и 18 години. Те идват на занятия в комфортно за тях време, а Краси Спойчева счита, че имат задоволително време и за обучение, и за спорт. " Деца, за вас това ще е едно незабравимо прекарване, което ще желаете да повторите още веднъж и още веднъж. Освен гребане, имаме и много занимателни игри и може да намерите нови другари. Очакваме ви! ", обръща се тя към тях.

 Безплатни тренировки по кану-каяк за деца са проведени на езерото в Панчарево
© Личен списък

Красимира Стойчева кани всички на 2 юни, когато, във връзка Международния ден на детето, на Панчаревското езеро ще бъде проведен безвъзмезден открит урок по йога, а от 15 до 17.30 часа от клуба ще разходят децата с Драконова лодка. " Второто ни събитие е обвързвано с подготовката на децата за идните надпревари за сезона, като най-талантливите девойки и момчета ще бъдат публично поканени да стана част от най-бързо развиващият се клуб в България. Тези деца ще бъдат подготвени от екипа ни на двата спорта - кану и каяк ", споделя тя.

" Смятам, че би трябвало да позволите на децата си най-малко един път да опитат нашия спорт ", продължава апела си към родителите Краси Стойчева. Може да се свържете с клуб " Спорт за теб и мен " на страницата му в обществената мрежа " Facebook ", на имейл [email protected] или на телефон 0878520416.

Ето какво още споделя Стойчева и нейните възпитаници:

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР