Скандинавските лебеди, които всяка зима пристигат и остават на плажа

...
Скандинавските лебеди, които всяка зима пристигат и остават на плажа
Коментари Харесай

Скандинавските лебеди долетяха във Варна

Скандинавските лебеди, които всяка зима идват и остават на плажа във Варна през студените месеци, още веднъж радват жителите и гостите на морския град. 

По традиция изящните птици зимуват в региона на Втора буна, като идват от Северна Европа, където захлаждането настава по-рано. Остават на варненския плаж до късна пролет, когато още веднъж отлитат на север.



Птиците са от предпазения тип глух лебед, наименуван по този начин поради характерния тон, който издават.

Те избират местата, където се изливат топли тръби и сладководни води, които са цялостни с микроорганизми. Изящните птици се хранят с растителна храна - планктон, корени на растения, зърно, а от време на време и с жаби и попови лъжички.



Лебедите се радват на вниманието на варненци и гостите на града, които ги хранят и се снимат с тях за спомен. 

Орнитолозите предизвестяват лебедите да не се хранят с самун или зърнени закуски, защото те са нездравословни за тях. Вместо това на изящните птици може да бъдат давани семена и зърно - царевица, жито и така нататък



От години у нас има и гранули за патици, които също могат да бъдат употребявани, в случай че човек има предпочитание да се погрижи тях. 

Сигнали за ранени или бедстващи животни могат да се подават на Зеления телефон на Регионалната ревизия по околната среда и водите. 











Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР