Скандинавската авиокомпания SAS отмени повече от 1200 полета, планирани за

...
Скандинавската авиокомпания SAS отмени повече от 1200 полета, планирани за
Коментари Харесай

Скандинавската SAS отмени над 1200 полета днес и утре заради стачка на пилотите

Скандинавската самолетна компания SAS анулира повече от 1200 полета, планувани за понеделник и вторник, поради стачка на водачите си в Дания, Норвегия и Швеция, която към този момент засегна стотици хиляди пасажери, оповестява Ройтерс.

Пилотите на SAS излязоха на стачка в петък, когато договарянията за заплатите се провалиха. Стачката повлия на към 70% от полетите на самолетната компания и засегна към 280 000 пасажери, в това число с последните анулирани полета.

"Ние надълбоко съжаляваме, че нашите клиенти са наранени от продължаващата стачка и в този момент когато SAS анулира полети в понеделник и вторник ", се споделя в изказване на самолетната компания. „ Стачката ще засегне още 61 000 пасажери в понеделник, когато 667 полета са анулирани. Във вторник ще бъдат наранени 49 000 пасажери и ще бъдат анулирани 546 полета ".

Превозвачът, основан след Втората международна война, който остава част от шведското и датското държавно управление, съобщи, че е подготвен да се върне към договарянията, само че предизвести, че единодушието с настояванията на водачите ще навреди съществено на компанията.

Пилотната група SAS, профсъюзна организация, която съставлява 95% от водачите на самолетните компании в Дания, Норвегия и Швеция, съобщи, че разногласието се отнася повече до заплатите, като показва и условия за по-предвидимо работно време.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР