Скандално разкритие направи посланикът на Украйна в България. Тази сутрин

...
Скандално разкритие направи посланикът на Украйна в България. Тази сутрин
Коментари Харесай

Гърми скандал! Украинският посланик у нас призна за голяма шашма с писмото на Зеленски до НС

Скандално разобличаване направи посланикът на Украйна в България. Тази заран в ефира на bTV той разкри, че българските депутати не са получавали писмо от президента на Украйна Володимир Зеленски, а в Народното събрание (НС) е било изпратено писмо единствено на посланика.

Това писмо изигра решаваща роля Народното събрание да одобри решение, че няма да изпраща оръжие, а ще приема единствено украинска военна техника за ремонт.

„Най-важното е в целия свят да се води разговор за нацистката окупация на Русия в моята страна. Да се даде военна помощ за Украйна, е въпрос на виновна позиция на политическите сили. Аз почитам позициите и на ГЕРБ, и на Кирил Петков.

В случая с писмото, което пратих до Народното събрание, то не беше на Зеленски, а персонално мое. Съдържанието беше съответно и ясно. Там беше изказано какво пожелателно бихме желали да получим – поддръжка за участие в НАТО, обезпечаване на сигурност на границите за бежанците и подсигуряване на експорт на зърно.

Тези договорености бяха реализирани на срещата сред Кирил Петков и Володимир Зеленски. Аз просто взех решение да привлека вниманието на българския парламент. Точката с ремонтната активност на техника в български предприятия също е доста важна“, съобщи украинският дипломат у нас Виталий Москаленко.

„Ние ще намерим пари за ремонта на военна техника. По време на война се дава и последната риза.

След Втората международна война по мащаби евентуално това е най-тежката обстановка за Европа. Всяка една страна, която е в ситуацията на Украйна, има потребност от муниции, танкове, затваряне на небето и взаимност. За листата, който направих, изходих от това, от какво още се нуждаем в тази обстановка.

С огромно почитание се отнасям към Бойко Борисов. Не съм приказвал с него след думите му към мен. Не виждам нужда да се греша в сходни връзки.

Не съм разговарял и Корнелия Нинова, само че се надявам да имам опция. Конкретно не мога да отговоря, дали има българско оръжие или патрон в Украйна и в случай че има по какъв начин са попаднали“, сподели още Москаленко.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР