Скандалният лобист с огромно влияние в съдебната система Мартин Божанов,

...
Скандалният лобист с огромно влияние в съдебната система Мартин Божанов,
Коментари Харесай

Тайното имение на Мартин Нотариуса в Гърция

Скандалният лобист с голямо въздействие в правосъдната система Мартин Божанов, по прякор Нотариуса, който бе разстрелян в края на януари пред дома си, се оказа скришен притежател на няколко одиозни имения в Гърция и Дубай.

 

Те са купени от името на няколко офшорни компании и в този момент огромната борба е кой да постави ръка върху баровските къщи. Това разкриват осведомени, които предоставиха и фотоси на една от последните перли в имотната сбирка на Мартин Нотариуса.

 

Става дума за голяма къща в Халкидики, Гърция, която Мартин Нотариуса придобива напролет на 2022 година Палатът е в едно от живописните курортни селища там, и за него разстреляният баровец е броил сумата от близо 2 милиона евро!

 

За да се заобиколи инспекцията за произхода на парите, Мартин Божанов купува къщата през сдружение, чийто притежател е офшорна копания, записана в Кипър. Къщата разполага с 4 стаи, просторна дневна, комфортен двор, необятен басейн и уютно външно джакузи, а като добавка се намира на няма и 200 метра от морето. В двора на имението има и 4 маслинови дръвчета на възраст над 100 години.

 

„ Всяко лято Мартин и последната му жена – назначената от него в ГДБОП Гери, прекарваха по няколко месеца в къщата. Там са посрещани и много значими посетители от България – съдии, прокурори, предприемачи ”, разкриват още източниците.

 

По думите им, Мартин Нотариуса има още 2 къщи в Гърция, които са добити относително скоро. Последната договорка е от есента на 2023 година, безусловно месеци преди да го гръмнат. Божанов възнамерявал да купи и парцел на един от гръцките острови, дори му престояло пътешестване, само че патрона, който го застигна, осуети проектите му.

 

Мошеникът, който се оказа с неподозирано въздействие в правосъдната система, се ориентирал в покупка на скъпи парцели в чужбина в последните години. Така през 2021 година е купил къща и 3 жилището в Дубай.

 

Те също са взети на името на компания с краен притежател офшорно сдружение. В чии ръце остават тези парцели, е тайнственост. Според източниците ни, сега се водела същинска борба по какъв начин да бъде поделена незаконно добитото имущество.

 

Счита се, че Нотариуса е имал и огромни парични наличия. Говори се даже за непрекъснато охраняван апартамент, препълнен със сейфове с пари, в който се съхранявали милиони, както и нотариални актове за парцели и тонове компромати. Мартин Божанов обръщал всичките си активи в евро и швейцарски франкове, имал и много злато.

Инфо: Уикенд

Тагове: Мартин Божанов Мартин Нотариуса Гърция Дубай имение имоти офшорна фирма Кипър
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР