Скандалният гл. инсп. От МВР Николай Крушарски, разследван за мистериозно

...
Скандалният гл. инсп. От МВР Николай Крушарски, разследван за мистериозно
Коментари Харесай

Скандален инспектор оглави КАТ София


Скандалният гл. инсп. От Министерство на вътрешните работи Николай Крушарски, разследван за мистериозно изчезнали над 1000 клипа с извършители на пътя, е назначен за шеф на бранш „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

 

Буквално допреди броени дни, Крушарски е бил в Главна дирекция „ Национална полиция “ като шеф бранш за обработка на нарушавания от камерите на пътя.

По времето на Бойко Рашков против него имало дисциплинарна инспекция за изчезнали над 1000 видеоклипа с груби нарушавания на водачи все за огромни суми от над 500 лева и лишаване на книжки.

 



Ченгетата разкриват, че Рашков желал да го уволни дисциплинарно, само че не му стигнало времето да довърши делата си до дъно, а и Крушарски хитрувал, излизайки непрестанно в болнични.

И в този момент вместо Иван Демерджиев да вкара следствието в прокуратурата и да го изправи пред съда, той го прави шеф на „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи.

 

Заповедта за назначението е от 24 януари. „ Повишават го за премия, че е трил клипове, очевидно инспекцията против него е смачкана “, разясняват ченгетата.

Припомняме, че през предишното лято Крушарски бе хванат в нерегламентирано търкане на записи от системата на КАТ, показващи нарушавания на пътя. Според осведомени, Калоян Драганов изобличил Крушарски, че е взел участие в бандата чиновници на Центъра за обработка на нарушаванията към Пътна полиция, които употребявали профилите си в системата, с цел да трансферират в директория „ Платени “ тези фотоси от камерите на пътя, за които се дължи санкция.

 

По времето на ексшефа на КАТ Тенчо Тенев, скоростно изпратен в пенсия, с цел да не пречи на далаверите, стана ясно, че в Единния център за обработка на нарушаванията към Дирекция на полицията към 1000 клипа за превишена скорост са били „ изчистени “, като са оповестени за негодни за налагане на глоба или пък са премествани в досието, в която стоят записите с към този момент платени санкции.

 

Въпреки ролята му в незаконната скица, кариерата на Николай Крушарски продължава към високите етажи в системата на Министерство на вътрешните работи.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР