Скандални опити за възпрепятстване на автобуси с протестиращи да достигнат

...
Скандални опити за възпрепятстване на автобуси с протестиращи да достигнат
Коментари Харесай

СИГНАЛ ДО ПИК: Бойко Рашков спретнал провокация на протестиращи с фалшиви наркотестове - полицаи опитали да изкарат шофьори на рейсове от Варна надрусани

Скандални опити за възпрепятстване на рейсове с протестиращи да доближат през вчерашния ден до София, разкриват очевидци пред организация ПИК. Припомняме, че през вчерашния ден медията ни сподели извънредни видеа по какъв начин служители на реда стопират и ревизират детайлно автобуси за да ги забавят за вчерашния протест.

Пред медията ни пътуващи в рейсовете споделят, че даже се стигнало до такава степен, че чиновници на Бойко Рашков са подхвърлили подправени наркотестове на водачите на рейсове, пренасящи недоволните от зеления документ и кабинета " Кирил Петков " от Варна.

Ето какво описа пред ПИК един от очевидците на грозните подиуми Георги Георгиев:

" Във Варна започнахме да се събираме към 3,30 часа сутринта. Всички бяхме на мястото в 4 без 15, а в 4 и 10 към този момент бяхме в рейсовете, подготвени за тръгване. Нямаше ги обаче водачите. И петимата, към 50-годишни мъже, бяха привикани за експериментиране с наркотестове.
свързани новини153187на 14.05.2020
Колкото и да не е за поверие, 4 от общо петте проби се оказаха позитивни за бензодиазепам. Така и не успяхме да потеглим в точния момент, а хората подивяха от този парадокс и желаеха контролни проби. Оказа се, че в шестте полицейски автомобила контролни проби няма. Близо час по-късно патрулка донесе проби и всички те се оказаха негативни.

Явно става дума за проведена акция провокация, която ни забави с два часа ", безапелационен е Георгиев.

Ако думите на пътуващите в рейсовете са истина, то най-вероятно чиновниците на реда са били инструктирани да забавят преднамерено протестиращите, които да не стигнат в точния момент за митинга. Основателна би била и хипотезата, че инструкциите са пристигнали от най-висшите етажи на Министерство на вътрешните работи. Пред ПИК протестиращи, пътували в рейсовете, упорстват вътрешният министър Бойко Рашков да даде пояснения за дейностите на своите чиновници.

Припомняме, че Рашков потъна вдън земя след КСНС при Румен Радев. Силовият министър е под карантина, само че даже не откри за належащо да направи изказване по отношение на вчерашните ексцесии и конфликти сред полицията и протестиращите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР