Скандална статуя обедини палестинци и евреи, съобщава вестник The Washington

...
Скандална статуя обедини палестинци и евреи, съобщава вестник The Washington
Коментари Харесай

Статуя разгневи палестинци-християни и евреи в Хайфа

Скандална скулптура сплоти палестинци и евреи, оповестява вестник The Washington Post, представен от БГНЕС.
Финландският ваятел Яни Лейнонен направил скулптура, която изобразява известния смешник от веригата за бързо хранене " Макдоналдс ", разпънат на кръст като Исус Христос. Той кръстил творбата си " МакИсус ", а музей в израелския град Хайфа го присъединил в ревюто си.

Статуята възмути палестинци-християни, чийто митинг даже докара до къс конфликт с полицията. Израелският министър на културата Мири Негев, която е член на дясната партия " Ликуд " и военачалник от запаса на Израелските отбранителни сили, също прикани статуята да бъде махната от музея.
Директорът на музея изрази удивление, че " МакИсус " е станал толкоз прочут. Статуята била изложена от няколко месеца и повече от 30 хиляди души видели експозицията, без да създадат коментар или забележка. Освен това " МакИсус " бил излаган и в други страни, още веднъж без проблеми.
Предполага се, че фотоси на статуята в обществените мрежи са довели до напрежението.
" Това е извънредно обидно! Протестите ще продължат. Ще бъдат мирни, ще има и бдение със свещи ", сподели Амир Балан, художник и християнин от Хайфа.
Сподели с твоите другари
В отговор на митингите, музеят разлепил известия, в които се споделя, че статуята не е направена за да засегне някого, само че премахването ѝ би било удар против свободата на изложение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР