Скандали, разногласия и нестандартни решения тресат крайнодясната партия Алтернатива за

...
Скандали, разногласия и нестандартни решения тресат крайнодясната партия Алтернатива за
Коментари Харесай

Скандали преди и след вота в Германия

Скандали, различия и ексцентрични решения тресат крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия ” (АГ), която се трансформира в трета политическата мощ в западната страна след вота в неделя. Тя е и първата сходна групировка след Втората международна война, която ще влезе в Бундестага, осведоми Народоосвободителна въстаническа армия.

От началото на предизборната акция досега вниманието на обществеността е привлечено от едно от най-необичайните лица на групировката - Алис Вайдел.

Тя е някогашен чиновник на една от най-старите капиталови банки в света. Има докторска степен по стопанска система. Дълги години е живяла в Китай.

38-годишната дама не крие хомосексуалната си ориентировка. Партньорката й е от Шри Ланка. Двете имат дом в Швейцария, където отглеждат децата си. Този профил на Вайдел, съгласно мнозина критици, изцяло опонира на визията за немец с крайнодесни убеждения.

Въпреки националността на половинката си, Вайдел споделя позицията на АГ, която е твърдо срещу мигрантите. Именно Вайдел спомогна за слагането на тази тематика в центъра на предизборните диспути в страната си.

Партията, която води открита антиислямска политика, упорства за затваряне на границите на Германия и излизане на страната от Еврозоната. Въпреки всички тези правила на групировката, в която членува, Вайдел дефинира себе си като „ типичен либерал ”, написа английското електронно издание express.co.uk.

Вайдел и другото изявено лице на АГ – 76-годишният Александър Гауланд, се потвърдиха като мощен тандем, макар разликите посред им. Те сплотиха напъните си след изненадващото решение на съпредседателя на партията Фрауке Петри да не бъде водещ претендент за изборите.

А броени часове, откакто стана ясно, че крайнодесните стават третата политическа мощ в Германия, Петри сътвори следващия скандал. Тя демонстративно напусна залата за конференции, казвайки единствено няколко думи. Тя бе безапелационна, че няма да бъде член на парламентарната група на АГ. Взела това решение " след дълги размисли и поради продължаващите към този момент няколко месеца битки за власт в управлението на партията ”.

„ Тези различия не би трябвало да се премълчават. А в този момент аз ще напусна това помещение ”, съобщи Петри.

Присъстващият на конференцията съпредседател на АГ Йорг Мойтен назова изказването " разочароваща бомба ", за която нищо не знаел авансово.

Преди няколко седмици в партията избухна и друга „ бомба ”. Германски медии разгласиха имейл, в който Вайдел назовава членовете на държавното управление „ свине ”. Адвокатът й отхвърли това да е истина.

Гауланд също си навлече гнева на доста свои сънародници, като съобщи, че „ германците не би трябвало повече да бъдат укорявани поради нацисткото си минало и да се гордеят с техните бойци от Втората международна война ”.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР