Скандален видоклип, на който се вижда как възпитателка от Центъра

...
Скандален видоклип, на който се вижда как възпитателка от Центъра
Коментари Харесай

Брутални кадри! Възпитателка се кани да чупи главата, да сурвака и да убие дете със специални потребности

Скандален видоклип, на който се вижда по какъв начин възпитателка от Центъра за специфична просветителна поддръжка в Бургас крещи на деца и забива пестник на едно от тях, бе показан в „ Тази заран “ по бТВ. Заради скандалните фрагменти заместник-директорката на Регионално ръководство на образованието в морския град Лиляна Иванова се закани, че шефката на ЦСОП Диана Костова ще бъде осъдена. 

„ Направо ще й счупя главата... “, „ Трябва да я надумкаме и тогава да седи и да реве през целия ден “, „ Лигльо, ще те сурвакам “, „ Ще седиш на стола циментиран през целия ден “ - това са част от заканите, които се чуват на записа, излъчен в ТВ ефира. 

В началото на август бТВ сподели други ужасяващи фрагменти с обиди към възпитаник в същото учебно заведение. Тогава всички институции бяха  шокирани и започнаха инспекции.
 Възпитателка бие дете
Прокуратурата в Бургас е удължила инспекцията с още един месец. Относно двете учителки, снимани в скандалния клип на 2 август – едната към този момент е пенсионер, а другата до през вчерашния ден е била в заплатен годишен отпуск и не е разпитана.
 Директорът на Центъра за деца със специфични потребности Диана Костова показа, че е схванала за новия видеоклип от медиите
„ Аз към този момент подхващам дейности за издаване на заповед за дисциплинарно уволняване “, сподели шефът на Центъра за деца със специфични потребности – Диана Костова.

„ Има нарушаване по документите, има нарушавания свързани с не оповестяване на щатове в ЦСОП , които биха подкрепили работата на шефа и биха довели до може би по-добър надзор върху работата на институцията “, сподели пък заместник-директор РУО- Бургас Лиляна Иванова.

„ Ще вземем решение за наказване на директорката на ЦСОП Бургас , само че първо би трябвало да забележим какво ще ни напише тя “, добави Иванова. 

Майка, която към този момент е преместила детето си от този център в различен, показа, че макар компликациите си в връзката на сина си, тя е схванала от държанието му, че е подложен на тормоз. 

Според Мирослава Александрова всеки родител би бил обезпокоен от сходни клипове, по тази причина и тя взема решение да реалокира детето си.

„ Това са деца, които са със затруднена връзка. Моят наследник умее да беседва, само че не може да опише това, което му се е случило. Дори у дома, когато с братчето си имат спор, той отхвърля да приказва “, добави тя.

„ Единственото, което може да ми даде някакъв знак е неговото държание. Имах терзания, споделих ги с класния началник. Синът ми отхвърли в един миг да посещава учебното заведение “, сподели още Александрова.

Ръководителят на Дневният център за поддръжка на деца и младежи с увреждания Катерина Джутева пък посочи, че единственото, което се постанова при работа с деца със специфични просветителни потребности, е положително отношение и доста обич. 

„ На всеки се случва от време на време да ескалира напрежението. Работата е доста динамична, само че не може да си позволим вербална експанзия. Нужна е единствено неотстъпчивост в тона “, добави тя. 

От РУО - Бургас са създали рекомендация да се инсталират камери за видеонаблюдение в класните стаи в центъра.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР