На България е нужно правителство, което да отстоява българските икономически

...
На България е нужно правителство, което да отстоява българските икономически
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев& Алтернативата на проекта „сглобка“ е родолюбивата и национално отговорна политика

„ На България е нужно държавно управление, което да отстоява българските стопански ползи и да построи обществен щит за хората “, това съобщи Драгомир Стойнев при представянето на листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ за 13-ти МИР в Пазарджик.
Той дефинира ръководещата преди изборите коалиция като инженерен план, наричащ себе си евроатлантическо държавно управление, само че носещо всички корупционни пороци на модела „ ГЕРБ ”. Липсващата национална позиция на това държавно управление той дефинира като работа на непознати ползи.
В този подтекст той акцентира, че европейските избори са значими, тъй като би трябвало да изпратят в Европа нови политици, които да пазят и националните ползи на европейските жители. Според него Европа през днешния ден от ден на ден е подчинена на лобизъм и администрация, а не на ползите на нейните жители. Това е друга Европа от тази на Робърт Шуман, един от огромните политици, дал началото на възобновяване и обединяването ѝ.
„ За страдание, 79 години след 9 май 1945 година си задаваме въпроса дали в действителност живеем в мирна Европа, тъй като през днешния ден тук се пролива християнска кръв. Дали живеем в обществена Европа, тъй като неравенствата се усилват - богатите стават все по-богати, а бедните стават повече. Дали живеем в солидарна Европа, тъй като ползите на богатите страни надвиват над тези на по-бедните. Дали живеем в стопански мощна Европа, каквато е виждал Шуман, в случай че огромна част от промишлеността страда и желае да напусне Европа, тъй като тук се случват прекомерно доста опити – имам предвид Зелената договорка “, сподели Драгомир Стойнев във връзка 9 май - Ден на успеха над хитлерофашизма и Ден на Европа.
Той акцентира, че задачата на Българска социалистическа партия на изборите за Европейски парламент е мощна, обществена и политически ангажирана Европа.
Усилията на социалистите в идващия парламентарен мандат в България пък ще са ориентирани към налагане на родолюбива и национално виновна политика във всички сфери  – от образованието, през стопанската система и енергетиката, до външната политика. „ На фона на новите демократи, бързо „ сдружили се с ГЕРБ “, и на този на новите патриоти, по нищо различаващи се от старите, Българска социалистическа партия стои рационално и устойчиво “, акцентира Стойнев.
Според Петя Цанкова, регионален ръководител на Българска социалистическа партия – Пазарджик и номер две в парламентарната листа, това, което се случи в последните месеци легитимира задкулисието и узакони корупцията. „ Битката ще бъде тежка, ще бъде неравна и желае смели хора с темперамент, желае родолюбци. И аз съм задоволена, че листата на Българска социалистическа партия за 13 МИР е формирана от персони, които заявяваме общата си подготвеност дружно да отстояваме правата на работещите хора, да работим за развиване на стопанската система, за налично опазване на здравето и качествено обучение. Като за Българска социалистическа партия нарастването на приходите и битката с неравенствата остава първостепенна задача “, сподели Петя Цанкова.
Драгомир Стойнев очерта и част от ограниченията в Програмата на Българска социалистическа партия, главно ориентирани към превъзмогване на демографския срив и обществена и икономическа непоклатимост: Минимална работна заплата за 2025 г. в размер на 1100 лв.  изчислена по законоустановения механизъм, препоръчан от БСП; Еднократна помощ в размер на 7 минимални работни заплати (7700 лева за 2025 г.) за всяко второ и трето дете  на родители, които са обезпечени най-малко 24 месеца обратно (обхваща над 9 000 родители);Еднократна помощ в размер на 10 минимални работни заплати (11 000 лева за 2025 г.)  за майки и осиновителки на дете до 1 година, учещи висше обучение в постоянна форма на образование (обхваща 6 000 жени); Законово споразумяване на задължително погашение на коледни и великденски добавки за всички пенсионери : с размер на пенсията под междинната за страната – добавка 20 на 100 от минималната пенсия; Безплатни лекарства  за хората над 75-годишна възраст (или за пенсионерите).Въвеждане на единен стандарт за ръководство  на просветителните институции;Един учебник по предмет за всеки клас  в цялата страна. Промяна на нормативната уредба за състезанията за избор и утвърждение на учебниците;Засилване на възпитателната функционалност на учебното заведение и детската градина  в дух на обичайни национални полезности за израстването на родолюбиво, патриотично и национално отговорно младо поколение;Възстановяване на професионалното обучение  в сходство с икономическите цели на страната;Премахване статута на търговски сдружения на болниците; Намаляване на Данък добавена стойност върху лекарствените артикули и медицинските произведения на 9%.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР