Скандален случай на малтретиране и неглижиране на 7-годишно дете, който

...
Скандален случай на малтретиране и неглижиране на 7-годишно дете, който
Коментари Харесай

Скандален случай с дете: Прокуратурата проверява дали е живяло в нечовешки условия

Скандален случай на малтретиране и неглижиране на 7-годишно дете, който проверяват полицията и обществените във Враца. Според формалната информация момиченцето е оставяно да спи в нежилищна сграда върху гуми и без отопление. Пастрокът е арестуван под стража.

Снимка: bTV

Социалните служащи са били сезирани от гражданин на въпросното село, който имал подозрения, че върху детето е упражнявано домашно принуждение. В хода на изясняване на случая е станало ясно, че момиченцето е споделяло в учебно заведение, че е било бито от пастрока си, само че е разказвало това доста умерено и е оставяло усещане, че си измисля.

Той и сестрите му ме нападнаха във входа и ме нарязаха с нещо, сподели тя

В същото време е казвало на връстниците си, че по този начин е лъгало и в детската градина.  В същото време обаче и класната ръководителка, и здравното лице са забелязвали синини по тялото. Цялата тази информация научихме от обществените. От прокуратурата обявиха, са събрани задоволително доказателства и пастрокът към този момент е притеглен като обвинен.

Седемгодишното дете живее от  две години в дома на пастрока си.

„ Каза ни, че живее в стая със синя врата, в която има мишки и паяци, че не се храни постоянно, случвало му се е да не вечеря, храната му се е подавала в буркани. На въпросите какво е правело там - аз там ходех да си играя, само че и там дремя вечерно време “, изясни Мария Търнавска, шеф на РД „ Социално подкрепяне “ – Враца.

Млада жена от Бургас твърди, че е пребита от мъжа си пред детето им

Когато проверяващите влизат в парцела, откриват, че детето спи в парник със стени от найлон и под от цимент.

„ Температурите в помещението са били равни с температурите на открито, детето в действителност е спяло върху автомобилни гуми, върху които е имало дъска, постлана с одеяло “, сподели още Търнавска.

Близките отхвърлят.

Снимка: bTV

„ Живяло е вътре в къщата, и това ли да ви демонстрирам, и гащите ли, на какъв ви наподобявам, на човек, който не е отгледал две деца, който гледа друго дете. Къде е разкрила полицията детето съгласно вас, на открито си е играло. Социалните са идвали не веднъж, може би 10 пъти “, съобщи Иван, татко на пастрока.

Според социалните  съседите не са подавали информация, тъй като са се страхували.

Пастрокът не е престъпно проявен.

„ Като е потвърдена достоверността на сигнала, неотложно е разпоредено образуването на наказателно произвеждане, в хода на което са събрани задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице “, сподели Веселин Тодоров, наблюдаващ прокурор.

Детето е настанено у родственици. Не е изключено майката да бъде лишена  от наставнически права.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР