Скандалът, свързан със сексуално насилие над деца в английския футбол,

...
Скандалът, свързан със сексуално насилие над деца в английския футбол,
Коментари Харесай

Жертви на сексуално насилие търсят обезщетение от Манчестър Сити

Скандалът, обвързван със полово принуждение над деца в британския футбол, продължава да преследва Манчестър Сити. Осем мъже, които са били обект на тормоз от страна на някогашния треньор от школата на клуба Бари Бенел, ще съдят " жителите " в търсене на обезщетение, заяви Би Би Си. Те претендират, че са им нанесени голям брой психически контузии като резултат от дейностите на Бенел, написа " Дневник ". Седем от тях търсят обезщетение и за това, че не им е дадена опция да се развият във футбола.

В момента Бенел излежава 31-годишна присъда за принуждение над 12 деца на възраст сред 8 и 15 години, като записаните случаи са от 1979 до 1991 година

Ищците настояват, че " Сити " носи виновност, макар че Бенел не е имал трудов контракт с отбора и си потегля в средата на 1980 година Двама от мъжете ще предявят иск и против Крю Алекзандра, където англичанинът беше треньор в школата на отбора след престоя си в Манчестър.

От двата тима отхвърлят да носят отговорност. Предстои настояванията ще бъдат изслушани, като процесът ще стартира през октомври 2021 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР