Скандалът със записите, разпространени от депутата Радостин Василев, се отрази

...
Скандалът със записите, разпространени от депутата Радостин Василев, се отрази
Коментари Харесай

След записите: Първите две сили забавиха ход при реденето на министерския състав

Скандалът със записите, публикувани от депутата Радостин Василев, се отрази и на договарянията за държавно управление сред първите две политически сили. Засега има закъснение, само че не и стъпка към преустановяване. И Политическа партия, и ГЕРБ заподозряха в целия скандал опит за бойкот на договарянията за държавно управление. Като обвиняванията на Политическа партия са и към шефове на служби, и към президентството. Въпреки това срещите не престават по проект с редене на министерския състав. Условията остават без смяна, написа NOVA.
Прочетете още
ПП-ДБ регистрираха усложнение в процеса по изчистване на формулата за общо ръководство с ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

„ Ясно е, че много хора се пробват да провалят опитите за кабинет. Моята роля е да се абстрахирам от тези трудности, да продължим диалозите с Габриел. И нейният метод е сходен. Ние би трябвало да забележим може ли да намерим решение и състав, който да работи. Ако се окаже, че е невероятно още веднъж се връщаме на изходна позиция ”, съобщи Николай Денков.

Засега сделката за министерските постове с ГЕРБ остава без смяна, оповестиха още от Политическа партия. А за забавянето на процеса упрекнаха и президента Румен Радев.

„ 5 дни Президентството не откри време да ни връчи мандата. Това дали има нещо общо с всички тези кавги. Убеден съм, че всичко това е обвързвано за да не се допусне основаване на постоянно държавно управление, само че няма да съумеят ”, съобщи Атанас Атанасов.

Опит за бойкот на договарянията видя и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Да не се направи държавно управление, тъй като всичко е доста близко и задачата е тази. Това обслужва доста ползи, които не желаят България да се стабилизира. На мен особено няма да ми повлияе ”, съобщи Бойко Борисов.

А ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от своя страна уточни точно Борисов като главен провинен за създалата се обстановка.

„ Отговорността е на Борисов, той сътвори тази каша, той я предизвика, насъскваше ги едни против други, в този момент да си носи отговорността ”, съобщи Корнелия Нинова.

Но с изключение на Борисов Нинова уточни и президента.

„ Виждам, че бави втория мандат, евентуално чака да се разпаднат всевъзможни болшинства, с цел да ръководи повече ”, съобщи Нинова.

Има Такъв Народ разясниха по този начин.

„ Тези не са българи. Те не работят за националните ползи, те работят за себе си, без да броим, че са безумно алчни за власт. Някой не може да преживее, в случай че не е министър. Борисов имаше този проблем, дълги години в Министерски съвет по опция министър-председател. Сега същата работа са Петков и Василев. Няма разлика сред тях ”, съобщи Тошко Йорданов.

„ Възраждане ” считат, че до държавно управление в този парламент няма да се стигне и ще последват нови избори.

„ Всичко се прави с една цел и тя е доста елементарна. Когато „ Възраждане ” стартира да ръководи да няма с какво да управляваме, те желаят да изгорят страната ”, съобщи Костадинов.

А след всички кавги от Движение за права и свободи предложиха радикална стъпка за излизане от политическата рецесия.

„ Свидетели сме на цялостен разпад на държавността. Всеки записва, всеки разнася всевъзможни компромати. Сега в тази обстановка ние предлагаме преучредяване на страната и привикване на Велко национални заседание ”, съобщи Мустафа Карадайъ. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР