Скандалът със следене на опозиционни политици със СРС-та се разраства

...
Скандалът със следене на опозиционни политици със СРС-та се разраства
Коментари Харесай

Скандалът със СРС-тата се разраства: И премиерът е бил подслушван

Скандалът със следене на опозиционни политици със СРС-та се разраства с часове, откакто вътрешният министър Бойко Рашков разгласи, че измежду подслушваните е бил и служебният министър председател Стефан Янев.

и подозренията за следене. Той изясни, че СРС-тата са прилагани от държавната организация " Технически интервенции " и ДАНС.

В петък Софийска градска прокуратура заяви, че е упълномощила на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства (НБКCРС) осъществяването на инспекция за определяне на нарушавания при използването на СРС-та. Малко по-късно Рашков изясни, че и министър председателят е измежду следените и се учуди от хода на прокуратурата, тъй като бюрото по закон е самостоятелен орган, който би могъл да ревизира и държавното обвиняване. В предишното Рашков бе началник на същата конструкция.

Съставът на бюрото бе заменен със скандал, а от този момент тази конструкция не е съобщила за нито едно открито нарушаване. В предишното постоянно се съобщаваше за нередности. Самият Рашков твърдеше, че ДАНС всеобщо подслушва нелегално.

Прокурорската инспекция бе оповестена, прикани да се ревизира информацията, че 32-ма политици от опозицията, някои от тях водачи на листи и съперници на ГЕРБ, са били подслушвани по време на предизборната акция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР