Скандалът с Nexo има политически оттенък, а по време на

...
Скандалът с Nexo има политически оттенък, а по време на
Коментари Харесай

Михаил Кръстев: Скандалът с NEXO е политически, системата е неподходяща за пране на пари

Скандалът с Nexo има политически нюанс, а по време на дебата в анкетната парламентарна комисията са се говорили повече политически неща, в сравнение с такива, свързани с правния проблем. Прахосване на време е работата на тази парламентарна комисия. Докато страни по сета влагат в сходни разплащателни системи, България губи.  Това е мнението на икономиста Михаил Кръстев във връзка абсурда към компанията NEXO, представен от публичната телевизия.

" Комисията за финансов контрол, Национална агенция за приходите и прокуратурата не са показали никаква спомагателна информация и няма нарушавания, които да не са известни на обществото. Можеше да бъде едно прессъобщение, което тези органи да разгласяват ", сподели той. 

От думите му стана ясно,че сходна система на преводи е извънредно несъответствуваща за осъществяване на каквито и да е противозаконни действия и който реши да я употребява за такива, би бил един доста малоумен човек. Причината е прозрачността на трасферите и незаличимата, неманипулируема диря, която те оставят вечно в системата.

" Не може да се вкара подправена трансакция там. Крайно несъответствуваща е както за тероризъм, по този начин и за пране на пари, тъй като постоянно оставя диря ", добави Кръстев.

Българските правоохранителни органи не биха могли да надзирават или проверяват активността на Nexo заради простата причина, че тя не оперира в България. Докато страни като Дубай и прибалтийските страни влагат в сходни системи на разплащане, България пада в класацията и губи, стана ясно от думите му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР