Скандалът с корупцията в Европейския парламент, в който заподозрени лица

...
Скандалът с корупцията в Европейския парламент, в който заподозрени лица
Коментари Харесай

Еврокомисар: Скандалът с подкупи в ЕС е достоен за сериала Наркос

Скандалът с корупцията в Европейския парламент, в който обвинени лица бяха хванати с куфари, цялостни с пари в брой, сякаш  е излязъл от сериала " Наркос ", сподели през днешния ден еврокомисарят по икономическите въпроси Паоло Джентилони, съобщи Ройтерс.

" Това, което видяхме, са подиуми, почтени за сериала " Наркос " на " Нетфликс ", съобщи Джентилони в изявление за италианската медия РАИ и назова случая " Катаргейт ", обвързван с корупция и пране на пари, " неприличен и уронващ имиджа на евроинституциите ".

Той добави, че белгийската правосъдна система би трябвало да бъде оставена да си свърши работата, както и да се наложат още по-ефективни правила на бистрота, изключително в Европарламента.

По-рано този месец белгийските управляващи повдигнаха обвинявания против четирима души, свързани с Европарламента поради изказвания, че домакинът на Мондиала Катар ги отрупал с пари и дарове, с цел да повлияе на процеса на взимане на решения. Катар отхвърли всичко това.

Заподозрените са Пиер-Антонио Панцери, някогашен италиански евродепутат от групата на социалистите, гръцката евродепутатка Ева Кайли, някогашният помощник на Панцери -  Франческо Джорджи и шефът на италианска неправителствена организация Николо Фига-Таламанка.

Разследващите са претърсили 19 жилища и офисите в Европарламента в интервала сред 9 и 12 декември. Източник, непосредствен до следствието, сподели, че 1,5 милиона евро са конфискувани при обиските. В тази сума са включени и 600 000-е евро, открити в брой в дома на един от обвинените, няколкостотин хиляди евро, открити в куфарче в хотелска стая в Брюксел и 150 000-те евро, открити в апартамент, принадлежащ на член на Европарламент, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР