Скандалът около мача България-Унгария завърши там, откъдето започна - БФС

...
Скандалът около мача България-Унгария завърши там, откъдето започна - БФС
Коментари Харесай

УЕФА връща мача България-Унгария в София, но на празни трибуни. Будапеща засипа БФС с критики.

Скандалът към мача България-Унгария приключи там, откъдето стартира - БФС са поискали срещата въпреки всичко да се състои в София, на националния стадион " Васил Левски ", а УЕФА е разрешила провеждането ѝ без аудитория.

Новината беше обявена не от българската футболна централа, а от Унгария, чийто народен отбор беше разиграван цяла седмица поради неспособността на БФС да обезпечи терен за мача.

" УЕФА осведоми Унгарската федерация тази заран, че по молба на БФС, квалификационният мач за Европейското състезание в четвъртък ще се организира в София, при закрити врата. Срещата ще стартира в 18 ч. (унгарско време). Според Унгарската федерация, държанието на БФС е невиждано, несериозно и неспортсменско ", се споделя в позиция, публикувана от Будапеща.

Унгарската футболна федерация засипва БФС и УЕФА с още рецензии за хаоса, който беше позволен с неколкократната промяна на изискванията за квалификацията.

" Предизвикателството за извънредно значимия за унгарския народен тим мач с България докара до невиждана обстановка в интернационалния фубтол. По искане на българската асоциация УЕФА смени мястото на мача първо предходната седмица, а след това и през днешния ден, като разпореди дуелът да се организира при закрити врата ", се споделя в декларацията.

Унгарците акцентират, че не са имали право да се намесят в решението на УЕФА, тъй като са гостуваща страна - и по тази причина са се въздържали от митинг против протичащото се, макар че не са били съгласни с дейностите на европейската футболна централа.

" Сега обаче, когато няколко дни преди мача настъпи цялостен безпорядък във връзка с мястото, би трябвало да се каже ясно: това, което уредниците направиха през последните седмици, е невиждано, изцяло неправдано и извънредно неспортсменско. Не можете да организирате даже фамилна отмора по този метод - какво остава за футболен мач на интернационално равнище с висок залог, който визира доста хора и интересува милиони ", споделят унгарците.

От асоциацията дават да се разбере, че са обмисляли да се откажат от квалификацията в символ на митинг, само че са се отказали от тази алтернатива, тъй като щяха да изгубят мача, без да са играли - а това " е недопустимо за всички обичащи футбола унгарци ".

" Затоа асоциацията се приспособява къ решението, унгарският тим ще пътува за София на следващия ден, а в четвъртък с поддръжката на почитателите, която може да се усети отдалеко, ще направи всичко, с цел да се пребори за място на Европейското състезание ", се споделя в декларацията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР