Скандал със синдиците на фалиралата КТБ – събраните през 2017

...
Скандал със синдиците на фалиралата КТБ – събраните през 2017
Коментари Харесай

Скандал със синдиците на фалиралата КТБ – през 2021 г. отчели по-малко от 2017 г.?

Скандал със синдиците на банкрутиралата КТБ – събраните през 2017 година средства  са 1,442 милиарда лева, т.е. повече от тези които са регистрирани към 2021 г.  - 1,372млрд.лв. За разминаването излиза наяве от отговор на синдиците, пожелан по Закона за достъп да социална информация от „ Групата за напън “, представлявана от адв. Петър Славов и Методи Андреев. 

След пет години правосъдни каузи успяхме да защитим на публичния интерес – съдът осъди и задължи Фонда за гарантиране на влоговете в банките (който назначава синдиците в КТБ) да признае, че е задължено лице по Закона за достъп до социална информация и да дава отговор на въпроси на жителите!
Освен това получихме данните, въпреки и със забавяне, какъв брой са събраните от синдиците средства към 2017 година и какъв брой са направените всевъзможни разноски по отношение на тях, споделя пред Faktor.bg  адв. Славов. Според него " отговорите " на синдиците слагат редица нови въпроси, да вземем за пример по какъв начин е допустимо събраните през 2017 година средства (1,442 милиарда лева.) да са повече от тези към 2021 година (1,372млрд.лв), откакто непрекъснато от тв приемника ни се изясняват триумфите по връщането на източеното имущество, разяснява юристът.
Той предизвестява, че и тези въпроси ще  бъдат заложени на Фонда, а тематиката с КТБ е очевидно неприятна за политиците и безусловно „ потъна “ в 40-то Народно заседание.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР