Скандал с преброяването на гласовете за номинациите на кандидат-кметове съпроводи

...
Скандал с преброяването на гласовете за номинациите на кандидат-кметове съпроводи
Коментари Харесай

Машинации с вота помрачиха сбирката на ГЕРБ в Източен

Скандал с преброяването на гласовете за номинациите на кандидат-кметове съпроводи събранието на ГЕРБ в регион Източен в Пловдив довечера в хотел „ Империал “.

Зам.-областният шеф Петър Петров захапа водещия съвещанието началник на ГЕРБ в Източен Иван Стоянов, че съзнателно е сбъркан броят на подадените за Здравко Димитров гласове. „ Гласувалите за Зико не бяха пет, а 12. Искам прегласуване “, настоя той. Стоянов обаче не обърна внимание на желанието на зам.-областния и на собствен ред го упрекна, че става прав и дебне хората по какъв начин са дали своят вот.

В последна сметка от петте номинации най-силно се показа актуалният градоначалник Иван Тотев, който предходния ден разгласи, че няма да се кандидатира за трети мандат. Той получи цялостно болшинство от 68-те присъстващи партийни членове. Кандидатурата на Здравко Димитров бе подкрепена от петима, 55 бяха срещу, а 8 – въздържали се.

Кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров взе 67 гласа и единствено един се въздържа. Кметът на Западен Димитър Колев получи позитивен избор от 62 души, а шестима бяха срещу. За петия кандидат – шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда Стефан Шилев, позитивно гласоподаваха 42, 1 бе срещу, а 25 – се въздържаха.

Номинацията на Иван Тотев, който е и градски водач на партията, бе издигната шефа на ГЕРБ в „ Източен “ Иван Стоянов. Той съобщи, че сегашният кмет е направил доста за града, а също така е тръгнал към огромната политика точно като кмет на „ Източен “. „ Тотев понесе доста удари и рецензии, само че не се подаде на натиска и Общината потегли напред “, добави той.

След като всички присъстващи подвигнаха ръце в поддръжка на Тотев, думата взе Петър Петров. „ Лоша дума за Тотев няма да кажа, само че той през вчерашния ден съобщи, че се няма да се кандидатира. Трябва да издигнем здрави хора за кмет на Пловдив, тъй като Славчо (Атанасов – б.р.) и комунистите точат зъби. Ако не спечелим на първи тур, ще стане ужасно “, означи зам.-областният шеф. Той номинира Здравко Димитров и описа, че Зико се чувал по телефона с Бойко по пет пъти дневно. „ Трябват ни същински персони като Здравко Димитров “, сподели още Петров.

Преди това организацията поддържа с цялостно болшинство кандидатурите за кмет на Източен на настоящия титуляр Николай Чунчуков, зам.-кмета на Пловдив Златин Велев, Тодор Анчев и Милка Тодорова. При вота за петия номиниран – Деян Захов, 12 души се въздържаха.

Герберите издигнаха с цялостно болшинство и 15 претенденти за общински съветници. Досегашният началник на групата в локалния парламент Радослава Ташкова си направи самоотвод. Всички номинации за съветници, областен кмет и кмет на община ще бъдат изпратени на Изпълнителната комисия в София, която ще вземе окончателното решение кой защо ще се бори на локалните избори под тепетата. Градският водач на ГЕРБ Иван Тотев не пристигна на събранието, което се организира в фамилния хотел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР