Скандал с пари срещу визи удря силно антимиграционното правителство на Полша седмици преди изборите

...
Президентът на Полша Анджей Дуда казва, че очаква резултатите от
Коментари Харесай

Президентът на Полша Анджей Дуда казва, че очаква резултатите от разследването на твърденията, че полските консулства продаде четвърт милион работни визи на мигранти от Азия и Африка за хиляди долари

От МОНИКА ЩИСЛОВСКА Associated Press, 14 септември 2023 г., 12:25 ч. Избори. Законът и справедливостта, който постави опозицията срещу миграцията в центъра на своите политики, иска да спечели безпрецедентен трети мандат на власт на вота на 15 октомври.

Мнение проучванията сочат, че партията ще спечели повечето гласове, но вероятно не достатъчно, за да управлява еднолично или с настоящите си съюзници.

Популисткото правителство на Полша многократно отказа да приеме мигранти в рамките на програма на ЕС за споделяне на тежестта. Тя похарчи около 1,6 милиарда злоти (380 000 долара) миналата година за масивна стена по границата с Беларус, предназначена да блокира притока на мигранти от Близкия изток и Африка. В докладите се казва, че притокът е намален, но не е напълно спрян.

След нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г. Полша отвори границата си за милиони бежанци, предлагайки им настаняване и работа . Около 1,3 милиона украинци - предимно жени и деца - са регистрирани като пребиваващи в съседна Полша.

___

Следете отразяването на AP за глобалната миграция на https://apnews.com/hub/ миграция

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР