Скандал с майчинството в Нотингам: Семействата все още говорят за „лоши грижи“ година след стартирането на прегледа

...
Разследването се ръководи от акушерката Дона Окенден, която ръководи подобен
Коментари Харесай

Разследването се ръководи от акушерката Дона Окенден, която ръководи подобен преглед на грижите за майчинство в Shrewsbury and Telford NHS Trust. През 2022 г. тя заключи, че катастрофални провали там може да са довели до смъртта на повече от 200 бебета.

Адвокатът Натали Косгроув, която представлява редица семейства в Нотингам, каза пред Sky News, че с нея са се свързали хора загрижени за грижите им „чак през март тази година“.

Изображение: Натали Косгроув, партньор по медицинска небрежност в Ashtons Legal, представлява семействата

„Нещата може да се подобряват, доколкото доверието би искало да каже репутация, но аз самата не го виждам", каза тя.

"Тези на върха, много изглеждат добронамерени, искат да подобрят грижите, искат да покажат промяна, но аз все още за да видите този филтър надолу.

„Това не е всяване на страх, това е вик към тези старши членове да слушат вашия персонал, да слушат семействата, скорошните семейства, които идват напред, и да ги вземат на сериозно.“

Пациентите със сърдечен арест трябва да бъдат отведени до най-близкия център за спешна помощ вместо специализиран център, предполага проучването

Опечалените родители са агитирали за разследване на грижите за майчинство в Нотингам City Hospital и Queen's Medical Center от години и сформираха група за подкрепа, за да помагат на другите.

През 2020 г. Ким Ерингтън загуби сина си Теди, само на един ден, след като бяха изписани от градската болница в Нотингам .

„Теди беше дребен за гестационната си възраст, когато се роди на 41 седмица“, каза тя. „Той трябваше автоматично да задейства пътя за наблюдение на хипогликемията, което означаваше, че трябваше да му бъдат проверени кръвта, трябваше да има наблюдавани храни, трябваше да бъде държан и внимателно наблюдаван за 24 до 48 часа.“

Изображение: Ким Ерингтън с дъщеря си Елфи

Тръстът призна „нарушение на задължението“ и че смъртта му е можело да бъде избегната.

Ким оттогава роди дъщеричка Елфи в друг тръст .

„Той никога няма да си отиде“, каза Ким. „Ако нямах Елфи, щях да бъда много различен човек, на много различно място. Толкова съм благодарен, че тя е тук и е здрава, но това не изкоренява случилото се.“

В в изявление, направено пред Sky News, Антъни Мей, главен изпълнителен директор на университетските болници в Нотингам, каза: „Ние знаем, че независимият преглед е важен за жените и семействата, както и за бъдещето на тръста.

„През през изминалата година дадохме приоритет на ангажимента си с прегледа и ще продължим да го правим.

„Преди всичко ние се ангажираме да направим необходимите подобрения в нашите услуги по майчинство и да подкрепим нашите екипи за безопасно раждане и информирана грижа за всички жени и семейства."

Прочетете повече:

Защо скандалите с майчинството продължават да се случват?

Той добави: „Работим в тясно сътрудничество с екипа за преглед, ръководен от Дона Окенден, и се срещаме редовно с екипа, за да изслушаме обратната връзка, да отговорим по съответния начин и да информираме нашия план за подобрение.

„Решени сме да изпълним ангажимента, който поехме през юли за отворен и честни отношения със семействата, участващи в прегледа, и всички жени и семейства в нашите служби за майчинство.

„Все още имаме да извървим дълъг път, но постигаме устойчив напредък в редица области в полза на безопасността и благосъстоянието на жените, семействата и персонала като част от нашата програма за подобряване на майчинството.

„Ние сме фокусирани върху това да се учим от инциденти, да подобряваме нашата култура и да общуваме по-ефективно с жени и семейства, които използват нашите услуги.“

Изображение: д-р Джак и Сара Хокинс и тяхната дъщеря Лоти

Д-р Джак Хокинс беше консултант в фонда през 2016 г., когато дъщеря му Хариет беше мъртвородена. Първоначално на семейството беше казано, че тя е починала от инфекция, но те успешно настояха за независимо разследване.

Те получиха изплащане от £2,8 милиона от NHS, след като бяха открити 13 неуспешни грижи. Смъртта на Хариет беше описана като „почти сигурно предотвратима“.

Д-р Хоукинс каза пред Sky News, че групата за подкрепа на семейството на майчинството на Нотингамските болници е била контактувана от пациенти, които са имали „проблеми през последните няколко седмици" в тръста и че поради обема на работата докладът Ockenden може да отнеме още 12 месеца, за да публикува констатациите.

"Това, на което се надявам, е, че хората ще бъдат подведени под отговорност, че хората които не са били подведени под отговорност, ще видят, че има последствия от лъжа, лоша грижа, неправене на правилните неща и това ще се промени", каза той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР