Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на

...
Скандал избухна между България и Русия заради изложба, посветена на
Коментари Харесай

Бащата на Филип Киркоров оправда съветските репресии у нас


Скандал избухна сред България и Русия поради галерия, отдадена на освобождението на Европа от нацизма. Във войната от словесни офанзиви се намеси и бащата на музиканта Филип Киркоров - Бедрос Киркоров. В своето изявление националният актьор на Русия и България оправда репресиите на руската власт.

" България беше социалистическа страна и бе освободена с помощта на руската войска, споделя Бедрос Киркоров, представен от канала в Телеграм " Подем ", оповестяват от организация " Фокус ". - А в този момент се надига вълна, че сякаш някой я е окупирал и донесъл репресии. Да, ние донесохме репресии, само че съдихме българските фашисти, които душиха партизанското придвижване в България. Съдихме ги с национален съд и ги разстреляхме. Аз се борих против фашизма и ще се боря до края “.

По думите на актьора, българските управляващи разпалват огън против Русия, пробвайки се да трансфорат освободителната война в окупация.

Скандалът сред България и Русия се развихри откакто съветското посолство у нас провежда изложбата " 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма “. Министерство на външните работи обаче незабавно реагрира с изказване, което гласеше: " Без да отхвърляме приноса на Съюз на съветските социалистически републики за разгрома на нацизма в Европа, не би трябвало да си затваряме очите, че щиковете на Съветската войска донесоха на народите в централна и източна Европа половин век репреси. "

Руското посолство не резервира безмълвие. Те също пуснаха изказване, което заключи: " Ние сме ненапълно разочаровани, че прави публично изказване преди запознаването с експозицията. "

Източник: dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР