Скандал гръмна около концерта, организиран от партия Величие на 22-ри

...
Скандал гръмна около концерта, организиран от партия Величие на 22-ри
Коментари Харесай

Рок група отсвири воините на светлината



Скандал гръмна към концерта, проведен от партия " Величие " на 22-ри юни край Историческия парк във Ветрино.

От групата обясниха, че повода са думите на Николай Марков по отношение на Васил Левски и други национални герои, изречени неотдавна в онлайн подкаст.

" На 22 юни 2024 година ние от " Епизод " бяхме поканени да изнесем концерт в историческия парк до с. Неофит Рилски (Варна). Преди дни станаха известни думите на Николай Марков, с които той поругава Васил Левски и другите български национални герои. Същият човек е обвързван с историческия парк. Ние от " Епизод " не можем да присъстваме на този концерт. Осквернена е идеята, за която работим повече от четвърт век. Решението ни не е политическо. Страна в политиката ние в никакъв случай не сме вземали. То е чисто човешко ", пишат от бандата.

В формалната стратегия за събитието на 22 и 23 юни в Исторически парк, озаглавено Международен Средновековен събор " Ново начало " 2024, е оповестено, че измежду изпълнителите ще бъде Невена Цонева, която неотдавна напусна " Ку-Ку Бенд " дружно с половинката си Венелин Венков.

Изказването, поради което от група " Епизод " отхвърлят присъединяване си на събитието в Исторически парк, Николай Марков направи в онлайн подкаст. Ето какво гласят думите му:

" Знаете ли за какво се появява Левски на сцената? То не са го чествали Левски. Левски става народен воин, тъй като би трябвало да имаме национални герои - да се произведат. Кое е нещото, което Левски... какво е толкоз Левски? Левски се опитал да направи нещо и ние в този момент го веем като байряк във всеки кабинет...

В този геополитически конфликт Русия си проектира една страна и си я прави. Естествено, основава я от нула, прави сдружения и ни издига - да имаме войска, да имаме схващане национално. Кой българин е имал национално съзнание преди 145 години да ръководи страна? Бихте ли ми обяснили? Един? От 500 години без страна и се появява един, който може да ръководи страна. Вижте, това са нелепости. Бащите на тия възрожденци знаете ли какви са били? Въшльовци. Да имаш фантазии, да отидеш в чужбина да видиш нещо и да се присъединиш към някое въстание примерно... това не значи, че имаш схващане да управляваш страна ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР