Ситуацията във всички региони на Казахстан, където избухнаха безредици, се

...
Ситуацията във всички региони на Казахстан, където избухнаха безредици, се
Коментари Харесай

Казахстан обяви стабилизиране на ситуацията във всички региони на страната

Ситуацията във всички райони на Казахстан, където избухнаха вълнения, се стабилизира. Това се показва в изказването на и. д. министър на вътрешните работи на републиката Ерлан Тургумбаев, което беше публикувано в неделя от пресслужбата на Министерство на вътрешните работи на страната и представено от TACC.

„ В момента антитерористичната интервенция продължава да възвръща закона и реда в страната. Днес обстановката е нормализирана във всички райони на страната. Силите на реда са освободили всички завзети преди този момент здания на акимати (местни администрации). Възстановява се работата на комуналните уреди и животоподдържащите системи “, сподели той.

По думите му преди този момент изключително тежка е била обстановката в Алмати, където на 5 януари проведена навалица от към 20 хиляди души се опита да превземе постройката на локалната администрация. Поради забележителното си числено преимущество те са съумели да пробият няколко линии на защита и да обхванат в постройката.

„ В същото време протестиращите на всички места демонстрираха професионални умения. В дейностите им се вижда дисциплинираност и подреденост. В местата на престоя им и преди нападението камерите за видеонаблюдение бяха изключени, пътищата бяха барикадирани, по периметъра бяха ситуирани наблюдаващи. За съгласуване на дейностите си използваха радиостанции “, сподели вътрешният министър.

Той означи, че към 800 души са завзели интернационалното летище в Алмати. В резултат на това са били анулирани 60 заминаващи и 56 идващи полета. Всички бутици, магазини и билетни каси в постройката на летището са били разграбени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР