Ситуацията в Украйна и информацията, че НАТО поставя силите си

...
Ситуацията в Украйна и информацията, че НАТО поставя силите си
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Не е необходимо да се всява излишно напрежение по темата Украйна

Ситуацията в Украйна и информацията, че НАТО слага силите си в цялостна бойна подготвеност, докара до решението на премиера Кирил Петков да свика на следващия ден Съвета по сигурността към Министерски съвет, който е на директно негово послушание.

„ Съветът извършва на първо място аналитични и коордационни функционалности. Аз нямам покана да участвам. Фактът, че не са поканени ръководители на отраслови комисии демонстрира, че не е належащо да се всява ненужно напрежение по тематиката, която ще бъде обсъждана “, сподели ръководителят на комисията по защита Атанас Зафиров в „ Още от деня “.

По отношение на военните самолети от Испания и Нидерландия, които България ще одобри Зафиров разяснява:

„ Става въпрос за едно рутинно присъединяване в задачата „ Air Policing”, единствената бойна задача, която се извършва на територията на България. Тя включва защита на съюзното въздушно пространство на югоизточния фланг на НАТО. Това е естествена ротация на нещо, което се е случвало и преди. “

Той акцентира, че в България няма съюзни войски на НАТО, а има център за рецесии и повреди и кордационен център на НАТО.

„ Убеден съм, че до крайни ескалации и до война няма да се стигне в Украйна “, безапелационен е Зафиров.

Утре следва съвещание на Комисията по защита, на което може да участва всеки депутат и ще могат да се разясняват всички въпроси по тематиката.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР