Ситуацията, в която се намираме, е изключително отговорна. Решението ни

...
Ситуацията, в която се намираме, е изключително отговорна. Решението ни
Коментари Харесай

Александър Ненков: Най-негативният вариант за Белене е да не правим нищо

Ситуацията, в която се намираме, е извънредно виновна. Решението ни не би трябвало да бъде повлияно от политически пристрастия. Това сподели от парламентарната естрада депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който показа Проект на решение за възобновяване на дейностите по търсенето на благоприятни условия за създаване на АЕЦ " Белене ", взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип и без даване на държавна гаранция, посредством обособяване на активите и пасивите за плана АЕЦ " Белене " в настрана планово сдружение. Проекторешението е импортирано от депутати от ГЕРБ и Обединените патриоти, написа вести.бг.

Трябва да се съобразим с обективните условия и да вземем най-правилното решение, което да подсигурява, че построяването или неизграждането на тази централа няма да докара до тежест и загробване на бъдещите консуматори, съобщи Ненков.

През 2012 година Арбитражният съд осъди България да заплати 1,2 милиарда лв. на Атомстройекспорт за поръчаното съоръжение. След заплащането оборудването беше доставено на площадката в Белене. От всички разновидности най-негативният е нищо да не вършим – по този метод ще зачеркнем близо 3 милиарда лв., платени дотук по плана от българския поданик, уточни депутатът от ГЕРБ.

Има инвеститорски интерес от няколко страни. Ние предлагаме план на решение, при който сме подходили оптимално рационално и внимателно. Ако бъдещите вложители виждат сериозен интерес в плана, те биха били склонни да поемат по-големия риск при построяването. С предлагания от нас план нищо не рестартираме, просто даваме мандат за изследване на опциите за построяването на атомната централа, сподели оше Александър Ненков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР