Ситуацията в Източна Украйна остава сложна. Въоръжените сили на Украйна

...
Ситуацията в Източна Украйна остава сложна. Въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

МО на Украйна: Ситуацията в Донбас е сложна, ВСУ осъществяват маневренна отбрана

Ситуацията в Източна Украйна остава комплицирана. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) реализират „ маневренна защита “ там. Това съобщи заместник-министърът на защитата на страната Анна Маляр, представена от УНИАН.
„ Що се отнася до Изтока, това в действителност е гореща точка в този момент, там не престават яростни борби. Днес съперникът има огнево преимущество, само че въоръжените сили от своя страна нанасят загуби на съперника. ВСУ вършат всичко допустимо, с цел да не позволен обграждане, напредване на врага във вътрешността в териториите ни, както и се пробват по всякакъв начин да отхвърлен силите на врага. Ситуацията е комплицирана, никой не крие това. Сега въоръжените сили на Украйна правят маневренна защита и сменят избрани линии “, изясни заместник-министърът.
По-рано беше обявено, че в този момент не престават решаващи борби в региона на Северодонецк, защото руснаците възнамеряват да завладяват цялата област Луганск преди 26 юни. Руснаците се пробват да пробият защитата на украинските войски и да обсадят групата, която пази Лисичанск и Северодонецк, прецизира медията.
Армията на Руската федерация насочи всички запаси към щурма към Северодонецк и в направление Золоте-Тошкивка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР