Ситуацията в Донбас ескалира, заяви руският президент Владимир Путин по

...
Ситуацията в Донбас ескалира, заяви руският президент Владимир Путин по
Коментари Харесай

Путин: Ситуацията в Донбас ескалира

Ситуацията в Донбас ескалира, съобщи съветският президент Владимир Путин по време на конференция след руско-беларуските договаряния, заяви БГНЕС.

Киев би трябвало да седне на масата за договаряния с водачите на самопровъзгласилите се донбаски републики и да контракти нужните ограничения за разрешаване на спора, и колкото по-скоро, толкоз по-добре, съобщи още съветският президент Владимир Путин.

Като един от трите гаранта на Минските съглашения за мир в Украйна от 2015 година, Русия приканва Киев да извърши контрактуваните ограничения в мирния проект, в това число промените в конституцията на страната, които да дават необятна автономност на отцепническите райони в Донбас.

По-рано през днешния ден управляващите на украинската ДНР подредиха всеобща евакуация на популацията към Русия заради заплахата от военни дейности от страна на Украйна, както заяви ръководителят на републиката Денис Пушилин. Той съобщи, че Зеленски възнамерява да подреди нахлуване в Донбас в близко бъдеще. Ръководителят на ДНР съобщи, че е постигнал съглашение с съветското управление за настаняване на жители на републиката в Ростовска област.

Междувременно Луганската национална република заяви, че украинските сили за сигурност обстрелват републиката с тежки оръжия.

Украинските сили за сигурност обстрелват с минохвъргачки обитаемоте места Золотое-5 и Обозное, заяви пред кореспонденти представителството на Луганската национална република в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня.

" Въоръжените формирования на Украйна жестоко нарушиха режима на преустановяване на огъня, в това число с потреблението на тежки оръжия ", съобщи офицер от представителството на ЛНР в Центъра.

По думите му украинските сили за сигурност са стреляли със 120- и 82-милиметрови минохвъргачки по следените от ЛНР селища Золотоее-5 и Обозное.

Ръководителят на ЛНР съобщи, че Руската федерация е подготвена да одобри жителите на републиката на своя територия.

Ситуацията в Донбас ескалира, съобщи съветският президент Владимир Путин.

" За страдание, сега следим изостряне на обстановката в Донбас ", съобщи Путин по време на конференция след руско-беларуските договаряния.

" На пропускателните пунктове на РФ и ДНР са основани условия за бързо протичане на евакуация на жителите на републиката ", сподели Владимир Путин.

" В Украйна правата на индивида се нарушават всеобщо и редовно, а дискриминирането против рускоезичното население е залегнала в закона ", съобщи още той.

Путин също по този начин акцентира, че Киев не извършва споразуменията по всички основни въпроси от Минските съглашения. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР