Ситуацията с коронавирусната пандемия остава катастрофална, държавите засега не бива

...
Ситуацията с коронавирусната пандемия остава катастрофална, държавите засега не бива
Коментари Харесай

СЗО: Ситуацията с пандемията остава катастрофална

 " Ситуацията с коронавирусната пандемия остава пагубна, страните към този момент не трябва да се отпускат и би трябвало да съблюдават ограничения за сигурност ".

Това съобщи през днешния ден шефът на програмата за изключителни обстановки на Световната здравна организация Майкъл Райън по време на среща под наслов " Пандемии на бъдещето. Стратегии за подготвеност ", проведена в границите на Петербургския стопански конгрес.

" Въпреки че общият брой случаи понижава, рисковете остават доста високи. Пандемията остава сериозна злополука. Необходимо е всички страни да вземат съществени ограничения, никой не може да се отпуска, би трябвало да се готвим и за бъдеща пандемия. Ако няма подготвеност, ще се наложи да платим висока цена ", сподели още той, представен от ТАСС.

Райън уточни, че в няколко района като Азия и Централна Америка през последните пет седмици броят на инфектираните е траял да пораства.

" Остава и рискът от неравномерното систематизиране на имунизациите, добави той. Съществува и обществено неравноправие, както и неравноправие в даването на здравни услуги. Има неравноправие сред другите обществени групи в една и съща страна, което може да има за резултат неефективна система за ръководство ", означи шефът на програмата за изключителни обстановки на СЗО.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР