Ситуацията с бежанците от Афганистан има опасност да стане много

...
Ситуацията с бежанците от Афганистан има опасност да стане много
Коментари Харесай

Стефан Янев: Необходими са по-строги мерки по охрана на границата

Ситуацията с бежанците от Афганистан има заплаха да стане доста рискова и да провокира огромна бежанска вълна, която ще се отрази на границите на Европейски Съюз. Затова се нужни по-строги ограничения по защита на границата. Това съобщи служебният министър председател Стефан Янев в Банско.

Той ще бъде формален посетител на провеждащия се интернационален джаз фестивал в града.

Визитата му стартира с къса среща с кмета на града Иван Кадев, с който разискаха развиването на курорта и значими тематики за туристическия бизнес и неговото подкрепяне.

Стефан Янев разяснява и по този начин нужната актуализация на бюджета.

" Отговорността значително е на депутатите да преценяват дали и по какъв начин да го създадат. Ако в този развой те имат решителност да водят подобен спор или им е належащо повече време с бавене на мандатите, това е технология, която те могат да създадат, аз не мога да кажа по какъв начин да стане ", сподели министър председателят.

Янев разяснява и усложняващата се Ковид конюнктура в страната. По думите му Министерството на здравеопазването неведнъж приготвя проект какви ограничения с каква обстановка да бъдат вземани и изпраща рекомендации в лечебните заведения. Той акцентира, че най-важно е да бъде непокътнат салдото сред здравето на хората и това да не бъдат затваряни бизнесите в България през идващите месеци.

Репортер: Антония Сукалинска
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР