Ситуацията около замърсяването от Нова Каховка, което изтече в Черно

...
Ситуацията около замърсяването от Нова Каховка, което изтече в Черно
Коментари Харесай

Новият екоминистър: Черно море е чисто, няма повод за тревога

Ситуацията към замърсяването от " Нова Каховка " , което изтече в Черно море, не е мотив за паника. Засега няма данни за превишени стойности на замърсяване в региона на българското черноморско крайбрежие, а българите са свободни да се къпят в морето на воля, като те ще бъдат осведомени неотложно при положение на смяна на съответните знаци. Това съобщи министърът на околната среда и водите Юлиан Попов в студиото на " Лице в лице " на бтв.

Попитан за това какво се прави за предоговраянето на Плана за Възтановяване и резистентност  заради въглищните централи у нас, министърът съобщи, че всеки се пробва да избегне договарянията по отношение на въглеродната индиферентност. Той означи, че действителното понижаване на излъчванията от въглищния бранш се случва с по-висока скорост от наложителния ни ангажимент. Въпреки че беше сложена задачата да се намалят емисиите с 40% , ние съумяваме да реализираме още по-големи напредъци . Това се дължи на конкуренцията в електроенергийния пазар, която понижава производството на сила от въглища. Прогнозира се, че до 2026 година, България ще надвиши поставените й процентни цели.

Той засегна и тематиката със строителството в планините и сподели, че това е негов персонален приоритет. " Грозното мегастроителство в планините е едно безсрамие .``Екоминистърът визира построяването на голям кръст върху стоманобетонен стълб на Рожен и отсече: " Да се строи по билото на планината е комплекс за национална непълноценност. "

Юлиян Попов успокои жителите на София, че ведомството му ще направи нещо за разрешаването на проблемите на Витоша, само че не посочи какво тъкмо.
 Няма замърсяване по българското Черноморие след гърмежа на язовир Каховка, твърдят от Министерски съвет
Няма замърсяване по българското Черноморие след гърмежа на язовир Каховка, твърдят от Министерски съвет

Всички български черноморски плажове са чисти и безвредни за туристите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР