Ситуацията около компанията Мета става все по-сложна. Акциите на компанията

...
Ситуацията около компанията Мета става все по-сложна. Акциите на компанията
Коментари Харесай

Акционери пишат писмо до Зукърбърг да направи съкращения и да ореже разходи

Ситуацията към компанията Мета става все по-сложна. Акциите на компанията са изгубили 60 % от цената си от февруари насам.

Компанията е изправена пред непрекъснати провокации, породени от измененията на Apple миналата година, които разрешават на потребителите да се откажат от следене. Meta се бори да се насочи дейно към потребителите си след измененията в поверителността на Apple. 

Другият сериозен проблем е китайският Тик Ток.

Meta показа Reels, с цел да се конкурира с TikTok, само че към този момент има стеснен триумф.

Около грандиозните проекти за " Метавселената " все по-често се чува определението - " величествен неуспех ". 

Meta Platforms Inc, която е майка на Фейсбук, би трябвало да се рационализира посредством редуциране на работни места и финансови разноски, съобщи нейният акционер Altimeter Capital Management в понеделник в отворено писмо до основния изпълнителен шеф Марк Зукърбърг, съобщи Ройтерс.

Компанията е изгубила доверието на вложителите, защото усили разноските и се насочи към метавселената, сподели софтуерно фокусираният хедж фонд с дял от 0,1% и предложи проект от три стъпки.

Altimeter сподели, че годишният свободен паричен поток може да се удвои до $40 милиарда, в случай че понижи броя на чиновниците с най-малко 20%, понижи финансовите разноски с най-малко $5 милиарда до $25 милиарда годишно и ограничи годишната инвестиция в метавселената до $5 милиарда вместо сегашните $10 милиард.

Meta е похарчила милиарди и е наела хиляди чиновници по целия свят, с цел да построи метавселената, която се отнася до споделена цифрова среда, която употребява технология за разширена или виртуална действителност, с цел да наподобява по-реалистична. Но фантазиите на компанията се провалиха, защото отделът на Reality Labs, който работи върху разширена и виртуална действителност, непрестанно регистрира зашеметяващи загуби. Тя загуби 5,8 милиарда $ през първите шест месеца на годината.

Altimeter сподели, че сходни големи вложения „ в незнайно бъдеще са супер огромни и ужасяващи, даже по стандартите на Силиконовата котловина “.

Meta Platforms, която би трябвало да регистрира резултатите за третото тримесечие в сряда след затварянето на пазарите, не отговори незабавно на питане на Reuters за коментар.

Брад Герстнър, ръководител на Altimeter, който насърчаваше нападателните вложения в изкуствен интелект, сподели, че компанията желае да се ангажира с Meta и няма никакви условия.

През юни компанията за обществени медии понижи проектите си за наемане на инженери с най-малко 30%, като Зукърбърг предизвести чиновниците да се приготвят за стопански спад.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР