Ситуацията на украинско-румънската граница е спокойна, а организацията – изключително

...
Ситуацията на украинско-румънската граница е спокойна, а организацията – изключително
Коментари Харесай

Четири автобуса със сънародниците ни вече са в Молдова

Ситуацията на украинско-румънската граница е спокойна, а организацията – извънредно прецизна. В палатки са прекарали нощта десетки фамилии, търсещи избавление от войната.

“Късно нощес са се пробвали огромна група да преминат границата. Тук организацията е такава, че когато има огромно скупчване на хора стартират да бият камбаните в църквите в близост. Така хората схващат, че има потребност от помощ”, описа Петко Петков, доброволец на границата сред Румъния и Украйна, където оказва помощ на хора, които бягат от Украйна. “На място има коли с здравна помощ. А регистрацията на документи на един човек лишава към 3 и 5 минути”.

Петков съобщи по НТВ, че българските доброволци не търсят единствено само българи, идващи от Украйна. ‘Ние се опитваме да помогнем на хора, които се пробват да излязат от която и да е граница, с цел да могат да тръгнат дружно. Случва се по този начин,че има рейсове, които потеглят празни, тъй като хората се местят от една на друга граница, в опит да излязат от Украйна”, изясни доброволецът, който се занимава с организационните процеси по евакуацията на границата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР