Ситуацията на фронта в Украйна стана по-благоприятна за отбраняващата се

...
Ситуацията на фронта в Украйна стана по-благоприятна за отбраняващата се
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украйна си връща преимуществото в битката за Бахмут

Ситуацията на фронта в Украйна стана по-благоприятна за отбраняващата се страна поради почнало стопляне - калта пречи на придвижването на тежка техника. Това оповестява английското разузнаване в ежедневния си отчет за войната в Украйна, предава УНИАН.

„ Повишаващите се температури доведоха до размекване на почвата – условия, които украинците назовават „ безпътни “ поради калта, което лимитира придвижването през страната на тежка военна техника (БТР). Тези компликации нормално основават военно преимущество за отбраняващите се сили “, разясняват английските специалисти.

Очаква се температурите да се покачат през идващите седмици, създавайки повече тиня и затруднявайки БТР още повече. Най-тежките тези условия се чака до бъдат в края на март.

„ Това ще затрудни наземните интервенции и ще затрудни придвижването на по-тежки бронирани машини отвън пътя, изключително по неравномерен терен в региона на Бахмут “, показват в отчета си английското разузнаване.

Според Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Бахмут остава най-горещата точка в руско-украинската война. Противникът концентрира напъните си както върху воденето на градски борби, по този начин и върху по-нататъшни опити за обграждане на града.

Офицерът от въоръжените сили Александър Кравцов изяснява, че украинското командване употребява защитата на Бахмут като опция да измори врага и да изчака нови оръжия от своите съдружници. В същото време Бахмут калява украинската войска, в тази борба украинската защита става все по-опитна.

Според президента Володимир Зеленски за Украйна е значимо да отбрани Бахмут. Но градът няма да бъде удържан " непременно ".

„ Ще се борим, до момента в който е рационално “, споделя украинският президент.

Превод:Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР