Ситуацията изглежда като да си играем с огъня, тичайки около

...
Ситуацията изглежда като да си играем с огъня, тичайки около
Коментари Харесай

Нинова видя опит някой да открадне БСП и парламентарната демокрация

Ситуацията наподобява като да си играем с огъня, тичайки към купа със сено кой ще го възпламени пръв. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада след 4-часов председателски съвет.

Това, което става от през вчерашния ден, е най-тежкият удар върху парламентарната република и демокрацията, уточни Нинова, съгласно която се налива масло в огъня на тези, които желаят да приключат с парламентарната народна власт.

" Това стартира да наподобява като сюжет и е най-малко от една година и половина. Ставаме ли съучастници в процеса по заличаване на парламентарната република и определяне на едноличната власт, или ще се противопоставим на това? ", запита Нинова.

Тя добави, че на следващия ден слънцето отново ще изгрее, само че в случай че няма парламент, няма да има бюджет, обезщетения и енергийно небогати, а ще има растящи цени.
 Партиите още търсят първия всред равните в духа на Конституцията
Партиите още търсят първия всред равните в духа на Конституцията

След три часа председателски съвет се разбрали да не си подвикват и да се почитат

Ще укрепим ли парламентарната република, или ще я сдадем, запита Нинова. Иначе съгласно нея депутатите щели да стигнат до единодушие кой да оглави Народното събрание. Като че ли има настройка за избори и сякаш всеки се пази да надвиши чувството за избори, посочи соцводачът.

Тя доста мъчно извадила Българска социалистическа партия от етикета " статукво ", само че почнала смяната. Българска социалистическа партия се борили за смяната още преди Политическа партия да си мислили, че в миналото щели да станат партия. Нейното чувство е, че се връща оня дух на залепяне на етикети на партии на статуквото и на партии на смяната . Не можем да стигнем до единодушие, тъй като някой ни пакетира, безапелационна бе Нинова.

" Мафията ни би дружно, само че това, което чух през днешния ден, не одобрявам. Репликата да се " забележим в зала Запад " е косвено обвиняване, че всички ние сме се събрали на най-официалното място и дискутираме на най-важното място, нещо подмолно. Няма да позволим никой да върне Българска социалистическа партия в облик на някакво задкулисие ", обърна се Нинова към Кирил Петков и Асен Василев, като регистрира сполучливата работа на Българска социалистическа партия с Политическа партия.
 В Народно събрание всичко стартира от началото
В Народно събрание всичко стартира от началото

След четири часа председателски съвет

Ние не сме яли пердах от мафията и задкулисието 6 години, а в този момент да позволим някой да ни открадне облика и програмата, отсече Нинова.

За избора на нов началник на Народното събрание Нинова счита, че Кристиан Вигенин е най-подходящ. С Вежди Рашидов имаме толкоз персонални борби, по какъв начин ли не ме е наричал, само че през днешния ден въпросът е по-голям - дали ще има парламентарна република и дали ще има грижа за хората, сподели Нинова.

Българска социалистическа партия няма да отдръпна кандидатурата на Вигенин за ръководител на Народното събрание. Ако стигнем до друго в пленарната зала, само че стига сме си играли на кукли, сподели още Нинова. Българска социалистическа партия поддържа вид, към който депутатите да изберат най-възрастния за ръководител на Народното събрание, само че да тръгне законодателният орган.
 С
С " онче-бонче " да се избере ръководител на Народно събрание, предлага Асен Василев

Всяка ПГ да уточни по двама претенденти от другите партии за началник на НС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР