Ситуацията е извънредна. Тя предполага подобна асиметрична мярка, каза още

...
Ситуацията е извънредна. Тя предполага подобна асиметрична мярка, каза още
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Липсата на политически опит на Габровски може да се каже позитив

Ситуацията е изключителна. Тя допуска сходна асиметрична мярка, сподели още депутатът от ГЕРБ

" Няма школа за министър-председател. Понякога човек с благородна специалност може да се окаже врач на болната политическа система. " Така Томислав Дончев от ГЕРБ разяснява в ефира на решението на партията да издигне проф. Николай Габровски за министър председател.

“Не стремежът към власт е най-съществен. Не персоналното его. Време е да се постави завършек на политическото опълчване ”, добави Дончев.

" Липсата на политически опит на Габровски може да се каже позитив - да даде образец на всички партии, че смисъл на политиката е да се организират положителни решения за хората, а не съревнование по надвикване и обиди ”, счита още депутатът от ГЕРБ.

“Ситуацията е изключителна. Тя допуска сходна асиметрична мярка. Да, тя може да донесе вреда на партиен интерес, само че мисля, че това е решението, което е положително за България ”, уточни още той.

Според него профилът на държавното управление би трябвало да бъде експертен - “политически необагрен ”.

“Един екип, с цел да стартира да дава резултати, са нужни към 2-3 месеца. Не е съществено към хората, които ще бъдат поканени на диалог, да се сложи интервал по-кратък от 1 година ”, уточни още Дончев, в коментар за отминалостта на държавно управление с мандат на ГЕРБ. И даде обещание: “Ние направихме всичко допустимо в тези 2 месеца, ще създадем всичко допустимо тази последната 1 седмица ”.

И още, той се обърна с апел към всички водачи и политици в Народното събрание. “Трябва да спрат да тропат с краченце и да се концентрират върху това, за което са ни пратили хората. За някои може да е шоу, като гледат какво става в Народното събрание, за други е гнусно и тъжно ”, сподели той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР