Ситуацията била уникална и трябвало да се действа деликатно Бойко

...
Ситуацията била уникална и трябвало да се действа деликатно Бойко
Коментари Харесай

Борисов обвърза местния вот за ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС със стабилността на правителството

Ситуацията била неповторима и трябвало да се работи внимателно

Бойко Борисов изрази терзания, че може да настане безпорядък в общините във връзка началото на предизборната акция за локалните избори на 29 октомври. ГЕРБ и ПП-ДБ били в неповторима обстановка - на национално равнище да си сътрудничат, а на изборите да убеждават жителите, че кандидат-кметовете на другата групировка са несъответствуващи.

На въпрос с какви послания навлиза ГЕРБ в предизборната акция, която стартира през днешния ден, Борисов сподели: " И през вчерашния ден ви споделих, че ние сме в неповторима обстановка. От една страна, би трябвало да оказваме помощ на Асен Василев за бюджета. Затова се съгласихме и да се отсрочи с 15-20 дни, или колкото е необходимо; да водим дружно политика в Народното събрание, а да насочваме послания към гласоподавателите какъв брой е неприятно да  изберат техен или наш кмет или общински съвет. Много мъдро, доста внимателно, с доста такт съгласно мен и внимание за по-важната цел - да има постоянно държавно управление. И в това време да не допуснем в общините да настане подобен хоас. Деликатно. И по тази причина моят краен резултат би бил регистриран като трите партии, които сега вземат участие в некоалиционната сглобка, като блок да имат най-вече общински съветници, най-вече кметове . Това ще препотвърди държавното управление, в случай че щете; болшинството в Народното събрание “, сподели Борисов. Той посочи, че приказва за ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България и Движение за права и свободи.

„ Да, некоалиция сме, само че трите партии гласоподават дружно. Това е реалност, нали? И в случай че желаете да слагаме някакво перде и да споделяме, че задкулисие работи – ние не сме съгласни. Затова излизаме с имената си, с подписите си и споделяме „ по тази тематика сме подписали трите партии с тези 10 души “, изкоментира Борисов.

Той не отговори на въпрос на " Флагман " на чии гласове ще разчитат при възможен балотаж в София.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР