Системи за ПВО от страните в НАТО и Украйна трябва

...
Системи за ПВО от страните в НАТО и Украйна трябва
Коментари Харесай

Литва: НАТО трябва да разположи ПВО на украинската граница и да помогне на Украйна да защити небето си

Системи за Противовъздушна отбрана от страните в НАТО и Украйна би трябвало взаимно да смъкват съветските ракети, колкото е допустимо по-дълбоко в украинската територия, съобщи заместник-председателят на литовския Сейм Паулюс Саударгас, представен от Guildhall и Гордон.

" Категорично поддържам концепцията за разполагане на системи за противовъздушна защита на границата сред НАТО и Украйна, най-малкото в Полша. Това бе помогнало за отбраната на украинското небе колкото е допустимо по-дълбоко на украинска територия, като в същото време ще обезпечи отбрана на НАТО. " – съобщи Саударгас.

Той изрази убеденост, че такова решение би означавало не ескалация на войната с Русия, а в противен случай  – би помогнало за постигането на деескалация посредством недопускането на ракетни удари по територията на НАТО.

" Особено внимание би трябвало да се отдели на основаването на Противовъздушна отбрана над атомните електроцентрали в Украйна, по тази причина западните страни би трябвало да дават съответни системи за Противовъздушна отбрана ", добави политикът.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР